ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προειδοποίηση από την JP Morgan για το παγκόσμιο sell-off: «Δεν τελειώσαμε ακόμα – Είμαστε στα μισά του δρόμου»

«Η ανάκαμψη των αγορών θα είναι αργή»

Προειδοποίηση από την JP Morgan για το παγκόσμιο sell-off: «Δεν τελειώσαμε ακόμα – Είμαστε στα μισά του δρόμου»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της JP Morgan Άρινταμ Σαντίλια έδωσε σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές ότι το sell-off δεν έχει ακόμα τελειώσει και ότι οι αγορές θα αργήσουν να ανακάμψουν.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές αναλύσεις το παγκόσμιο sell-off στα διεθνή χρηματιστήρια εν μέρει υποκινήθηκε από την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων κατά 15 μονάδες βάσης στην Ιαπωνία, η οποία «ανάγκασε» ορισμένους επενδυτές να κλείσουν τις θέσεις τους σε μια «επένδυση» που έχει γίνει δημοφιλής τα τελευταία χρόνια.

Ο λόγος για το carry trade, όπου οι επενδυτές δανείζονται φθηνά γιεν και τοποθετούν τα μετρητά σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερη απόδοση αλλού, όπως οι αμερικανικές μετοχές.

Καθώς το γιεν ενισχύθηκε και το κόστος δανεισμού αυξήθηκε, οι επενδυτές που επωφελήθηκαν από το carry trade αναγκάστηκαν να κλείσουν θέσεις, προκαλώντας ένα κύμα πωλήσεων σε όλο τον κόσμο, αφού είχαν ανάγκη από μετρητά για να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους.

Ωστόσο, ο Σαντίλια δήλωσε ότι η εκκαθάριση έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά το ήμισυ και ότι οι επενδυτές που ελπίζουν σε μια γρήγορη ανάκαμψη είναι πιθανό να απογοητευτούν.

«Νομίζουμε ότι το κλείσιμο θέσεων στο carry-trade, τουλάχιστον εντός της κερδοσκοπικής επενδυτικής κοινότητας, ίσως έχει ολοκληρωθεί κατά 50% έως 60%», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Επομένως, δεν έχουμε τελειώσει, σε καμία περίπτωση».

Ο Σαντίλια δήλωσε ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει αργά τα επιτόκια, δεδομένου ότι το κόστος δανεισμού στη χώρα δεν είναι «ούτε κατά διάνοια» αντίστοιχο με την πραγματική οικονομία της.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στη χώρα παρακολουθούν τους κινδύνους πληθωρισμού, σύμφωνα με τα τελευταία πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας, τα οποία υποδηλώνουν ότι επίκειται περισσότερη σύσφιξη της πολιτικής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αγορές θα αργήσουν να ανακάμψουν.

«Δεν έχετε την τάση να έχετε αντιστροφές σε σχήμα V πίσω στο σημείο από το οποίο ξεκίνησαν οι κινήσεις. Το μόνο που τείνεις να παίρνεις είναι η σταθεροποίηση των αγορών γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, ίσως μια ρηχή ανάκαμψη στην καλύτερη περίπτωση», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η JP Morgan παραμένει σε μια «αμυντική νοοτροπία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ελαφρά άνοδο την Τρίτη, καθώς οι traders προσπάθησαν να ανακτήσουν μέρος των απωλειών τους από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, η οποία σηματοδότησε τη χειρότερη ημέρα για τις μετοχές των τελευταίων δύο ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.