Το δημοσιονομικό έλλειμμα του βασιλείου θα αυξηθεί στο 2,9% του ΑΕΠ λίγο πριν το τέλος του 2024, σύμφωνα με την προκαταρκτική δήλωση του προϋπολογισμού που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς συνεχίζονται οι δαπάνες για το σχέδιο οικονομικού μετασχηματισμού «Vision 2030». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία αναμένεται να εμφανίσει συνολικό έλλειμμα ύψους 32 δισεκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων φέτος, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο όριο στη δήλωση του προϋπολογισμού της για τον Δεκέμβριο του 2024.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία εκτιμά ότι οι στρατιωτικές της δαπάνες θα είναι κατά 15% χαμηλότερες από τις προϋπολογισθείσες φέτος, ενώ από ότι φαίνεται οι κεφαλαιουχικές δαπάνες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 43,2% το πρώτο εξάμηνο του 2024 σε σύγκριση με πέρυσι, πρόκειται να γνωρίσουν 4,6% αύξηση σε σχέση με τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, χρειάζεται να αναφέρουμε πως η αποτυχία επίτευξης των στόχων για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, εγείρει ζητήματα ελλιπούς χρηματοδότησης για το αναπτυξιακό σχέδιο «Όραμα 2030», το οποίο περιλαμβάνει έργα τεράστιας αξίας  ύψους 1,25 τρισεκατομμυρίων αραβικών δολαρίων.