Βαριά πλήγματα δέχεται η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία από την οικονομική κρίση που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς η Audi κλείνει το εργοστάσιο της στις Βρυξέλλες αφήνοντας χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενους!
Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης της Audi Βρυξελλών και των συνδικάτων, σχετικά με το σχέδιο για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν οι 3.000 εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου τον Φεβρουάριο του 2025.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει αγοραστής για το σύνολο ή μέρος του εργοστασίου της Audi στις Βρυξέλλες και ως εκ τούτου τα συνδικάτα και η διοίκηση της εταιρείας συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις για τους εργαζόμενους που θα απολυθούν.
Tensione nello stabilimento Audi di Bruxelles che chiuderà a fine febbraio 2025. Gli operai hanno sequestrato la direzione, chiudendo i manager all'interno della struttura. Intervento della polizia. Un ferito.
Lo stabilimento era stato convertito 2 anni fa alla produzione di suv… pic.twitter.com/NaYqbuSTW2— Leonardo Panetta (@LeonardoPanetta) November 13, 2024
Την ώρα των συζητήσεων, οι εργαζόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα διαπραγματεύσεων για να διαμαρτυρηθούν καθώς όπως αναφέρουν το σχέδιο της διοίκησης δεν τους ικανοποιεί.
Ricerca completata: Audi non riesce a trovare un investitore per lo stabilimento di Bruxelles
L’ultima parte interessata si è ritirata. Ciò significa che la speranza di continuare a gestire la sede è stata delusa.https://t.co/EmXIeotv64— CRUDELIA DE MON (@Crudeli45198835) November 14, 2024
Η διοίκηση κάλεσε την αστυνομία για να επιβάλει την τάξη και υπήρξαν τραυματισμοί.
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της κρίσης που προκάλεσε στις ευρωπαϊκές οικονομίες ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Η διακοπή της τροφοδοσίας της Γερμανίας με το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο κατέστρεψε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είχε λόγω της άφθονης παροχής ενέργειας απέναντι στους υπόλοιπους.
Ταυτόχρονα οι Γερμανοί έμειναν πίσω όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι σε ό,τι αφορά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, μία αγοράς στην οποία κυριάρχησαν οι Κινέζοι οι οποίοι και διαθέτουν και τις απαιτούμενες πρώτες ύλες για να το πετύχουν αυτό.
Σε αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες πρόσφεραν ως στρατιωτική και οικονομική βοήθεια πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία για να την στηρίξουν στον πόλεμο με την Ρωσία.
Ειδικά, σε ό,τι αφορά την Γερμανία η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ, αποκάλυψε από που βρέθηκαν τα χρήματα για την Ουκρανία: «Κάναμε 37 δισ. ευρώ κοινωνικές περικοπές όπως ήθελε ο Ο.Σολτς».
Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί κλείνουν εργοστάσια της άλλοτε κραταιάς γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο…