Οικονομία
«Βαθιά το χέρι» στην τσέπη θα βάλουν φέτος οι καταναλωτές, καθώς αυξημένο κατά 38 ευρώ σε σχέση με πέρσι είναι φέτος το τραπέζι του Πάσχα.
Το κόστος για ένα γεύμα 6-8 ατόμων αγγίζει τα 334,05 ευρώ, σε σχέση με πέρσι που ο καταναλωτής πλήρωσε 296,65 ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει το 12,6%.
Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΚΑ.
Συγκεκριμένα:
Κρέατα
- Αρνί (14 €/κιλό): 140€ (10 κιλά)
- Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21€
Λαχανικά
- Μαρούλια (2 τμχ): 1,40€
- Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20€
- Άνηθος: 0,60€
- Ντομάτες (1 κιλό): 2,5€
- Αγγούρια (2 τμχ): 1,40€
- Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20€
- Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11€
- Τυρί φέτα (500 γρ.): 7€
- Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5€
Διάφορα άλλα προϊόντα
- Ψωμί (1 κιλό): 2,40€
- 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20
- Κάρβουνα (20 κιλά): 26€
- Κουλούρια (1 κιλό): 15,45€
- Τσουρέκι (1 κιλό): 17€
Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά
- Κρασί (1,5 λίτρο): 6€
- 10 Μπύρες: 17€
- 6 Αναψυκτικά: 4,20€
- Φρούτα: 4€
- Γλυκά: 14€
Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16€