«Βαθιά το χέρι» στην τσέπη θα βάλουν φέτος οι καταναλωτές, καθώς αυξημένο κατά 38 ευρώ σε σχέση με πέρσι είναι φέτος το τραπέζι του Πάσχα.

Το κόστος για ένα γεύμα 6-8 ατόμων αγγίζει τα 334,05 ευρώ, σε σχέση με πέρσι που ο καταναλωτής πλήρωσε 296,65 ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει το 12,6%.

Τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΚΑ.

Συγκεκριμένα:

Κρέατα

  • Αρνί (14 €/κιλό): 140€ (10 κιλά)
  • Κοκορέτσι (1,5 κιλό): 21€

Λαχανικά

  • Μαρούλια (2 τμχ): 1,40€
  • Κρεμμύδι φρέσκο (2 τμχ): 1,20€
  • Άνηθος: 0,60€
  • Ντομάτες (1 κιλό): 2,5€
  • Αγγούρια (2 τμχ): 1,40€
  • Τζατζίκι (1 κιλό): 4,20€
  • Μαγειρίτσα (500 γρ. συκώτι + ζαρζαβατικά): 11€
  • Τυρί φέτα (500 γρ.): 7€
  • Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (500 γρ.) 8,5€

Διάφορα άλλα προϊόντα

  • Ψωμί (1 κιλό): 2,40€
  • 20 αυγά κόκκινα βαμμένα: 13,20
  • Κάρβουνα (20 κιλά): 26€
  • Κουλούρια (1 κιλό): 15,45€
  • Τσουρέκι (1 κιλό): 17€

Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά

  • Κρασί (1,5 λίτρο): 6€
  • 10 Μπύρες: 17€
  • 6 Αναψυκτικά: 4,20€
  • Φρούτα: 4€
  • Γλυκά: 14€

Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι): 16€

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!