Ο Κ.Μητσοτάκης ετοιμάζει ένα «χρήσιμο ναι» για το Αιγαίο. Γιατί μίλησε στη δήλωσή του για «χρήσιμα ναι» και «αναγκαία όχι». Η πλέον μισητή γυναίκα στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε στο σπίτι του ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ.
Η κυρία που προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, πραγματοποιεί ως Καγκελάριος την τελευταία επίσκεψή της στην Αθήνα. Αυτή που έστειλε χιλιάδες Έλληνες στο θάνατο από αναξιοπρεπή διαβίωση, ισοπέδωσε την ελληνική οικονομία και έθεσε την ιερή χώρα σε αέναη δουλεία. Δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους οι γερμανόφιλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αυτοί που την κάλεσαν ανήμερα της επετείου του ιστορικού ΟΧΙ κατά του Άξονα των προγόνων της. Φτάσαμε στο σημείο ταπείνωσης να λέμε ενώπιον της «ότι είναι η φωνή της λογικής έστω και αν μας αδίκησε ορισμένες στιγμές». Λες και υπάρχει λογική συνοδευόμενη από αδικία. Ή αδικία που να εμπεριέχει λογική.
Η «δολοφόνος» επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος ως φιλοξενούμενη στο διαμέρισμα του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος είχε να συζητήσει μαζί της τα ελληνοτουρκικά και τα ενεργειακά. Επειδή δεν παράγουμε πετρέλαια και εις το φυσικό αέριο τον πρώτο λόγο έχουν οι ΗΠΑ, καταλήγω στο πρόχειρο συμπέρασμα ότι μάλλον για ανεμογεννήτριες μίλησαν.
Ομολογώ ότι προσπαθώ να ερμηνεύσω τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη για την 28η Οκτωβρίου και ειδικά το σημείο που λέει ότι πρέπει να είμεθα ικανοί να «ξεχωρίζουμε» τα «χρήσιμα ναι» από τα «αναγκαία όχι».
Εννοεί, προκειμένου να καλύψει τα εγκλήματα του παρελθόντος των δωσιλόγων επί κατοχής και τα εγκλήματα της πολιτικής ηγεσίας επί μνημονίου, ότι ήταν «χρήσιμα ναι» να κυματίσει η σβάστικα με δωσίλογο Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα και να εισαχθεί το μνημόνιο στη χώρα μας; Ήταν «χρήσιμο ναι» να περικοπούν μισθοί και συντάξεις, να δίνονται τέτοιου ύψους πλεονάσματα, να δημιουργηθεί το ΤΑΪΠΕΔ και να παραδοθεί όλη η περιουσία του κράτους στο Βερολίνο;
Θεωρεί «χρήσιμο ναι» να φτάνει το δημόσιο χρέος της πατρίδας μας στο μισό τρις δολάρια; Συγκαταλέγεται στα «χρήσιμα ναι» η αγορά τέτοιου αριθμού ανεμογεννητριών από τη Γερμανία, προκειμένου να διατηρηθεί η δική της παραγωγή, να εξυπηρετηθεί η κυβέρνηση Μέρκελ, να απολυθούν οι δικοί μας λιγνιτωρύχοι με τελικό αποτέλεσμα και το ξεπούλημα της ΔΕΗ;
Κακός οιωνός η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, τα χαμόγελα και οι εναγκαλισμοί με τους γερμανόφιλους των Αθηνών. Μέχρι στιγμής μόνο οι πρόγονοί μας, αυτοί που πολέμησαν τους Γερμανούς, είπαν τα αναγκαία ΟΧΙ. Εδώ, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλέξης Τσίπρας θεώρησε, κατόπιν υποδείξεως της καγκελαρίας του Βερολίνου, «χρήσιμο ναι» τη συμφωνία των Πρεσπών και τον μεγάλο έρωτα με το Βερολίνο. Μήπως ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας χθες αυτή τη δήλωση, μας προειδοποιεί για την απόφασή του να κάτσει σε ένα τραπέζι με την Τουρκία και να προβεί σε υποχωρήσεις; Μήπως θεωρεί ότι είναι «χρήσιμο ναι» μια συμφωνία τύπου Πρεσπών, ή και χειρότερη για το Αρχιπέλαγος;
Έως σήμερα δεν έχουμε πει ποτέ «όχι» σε όσα επέβαλλε η κ. Μέρκελ και οι δάνειες δυνάμεις σε βάρος του λαού μας. Μάλιστα, θεωρούμε «λογική με κάποιες άδικες στιγμές» την ευρεία και βαθύτατη φτωχοποίηση που γέννησε το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα. Αναρωτιέμαι ποια ήταν η παρόρμηση του κ. Μητσοτάκη, τι είχε στη σκέψη του και την ψυχή του, για να μιλήσει για «χρήσιμα ναι» και «αναγκαία όχι». Έτσι σκέφτονταν οι Κουίσλινγκς την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με όσα είχε ει στην αμερικανική τηλεόραση, πρόδιδε τους ναζί τους Εβραίους και τις περιουσίες τους , γιατί «αν δεν το έκανε αυτός, θα το έκανε κάποιος άλλος». Το θεωρούσε χρήσιμο και αναγκαίο!
Άραγε οριστικοποιείται σήμερα στο Μαξίμου, με την επίσκεψη της πλέον μισητής γυναίκας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, η αποδοχή μιας συμφωνίας με την Άγκυρα που θα προβληθεί ως «χρήσιμο ναι»;