Μήνυση Σκέρτσου κατά Τράγκα. Κινητοποίηση και κλοιός από άνδρες και συμβατικά οχήματα της Εθνικής Ασφάλειας έξω από το σπίτι του Τράγκα συνεχώς για ένα 24ωρο; Αυτά είναι αυτά που βλέπουμε. Ίσως να είναι και άλλα που δεν βλέπουμε αλλά είναι και λογικό να το υποθέσουμε. Η κινητοποίηση πιθανώς να έχει ορατό και αόρατο μέρος.
Μήνυση Τράγκα κατά Σκέρτσου. Δύο μηνύσεις την ακρίβεια . Δεν κουνιέται φύλλο. Δεν κινητοποιείται η Εθνική Ασφάλεια. Σαν να μην έγινε. Υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο μηνυομένων; Κατά Νόμον όχι. Όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου. Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Μα υπάρχει διαφορά. Οφθαλμοφανής. Στην μία περίπτωση κινήθηκε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, στην άλλη δεν αντέδρασε κανένας.
Γιατί αντιμετωπίσθηκαν δύο ίδια γεγονότα με τόσο κραυγαλέα διαφορετικό τρόπο ; Θα έπρεπε ; Όχι. Υπάρχει Ισονομία. Τουλάχιστο αυτό ξέρουμε. Αν άλλαξε δεν μας ενημέρωσε κανένας. Θα μας ενημερώσει ; Αμφίβολο. Γιατί να μας ενημερώσουν άλλωστε ποιος μας υπολογίζει ώστε να νιώσει ότι χρωστάει κάποια εξήγηση.
Εν τέλει τι είναι ο κ. Σκέρτσος. Ο κ. Σκέρτσος, εκτός από υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, είναι αυτός που ενοχλήθηκε σφόδρα και έψεξε δημόσια, σε εν εξελίξει δίκη, την εισαγγελέα έδρας, για την αγόρευσή της. Μιλάμε για την δίκη της υπόθεσης Τοπαλούδη. Την κοπέλα που βιάσθηκε και δολοφονήθηκε άγρια και βάναυσα στην Ρόδο. Τότε ο εν λόγω κύριος κατέκρινε την εισαγγελέα γι αυτά που είπε και της έκανε δημόσια υποδείξεις.
«…η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το “κοινό περί δικαίου αίσθημα”».
Είπε αυστηρά στην εισαγγελέα ο κ. Σκέρτσος, προφανώς θεωρώντας ότι η εισαγγελέας δεν ήξερε πως πρέπει να ασκήσει το λειτούργημά της. Ευτυχώς όμως ήξερε ο κ. Σκέρτσος. Μας ξεκαθάρισε βεβαίως ο κ. Σκέρτσος, μετά από αντιδράσεις, «Παρακαλώ να εκλάβετε το σχόλιο μου αυτό ως τη σκέψη ενός πολίτη στην προσωπική μου σελίδα, όπου διατηρώ το δικαίωμα να εκφράζω προσωπικές σκέψεις και απόψεις, και όχι ως παρέμβαση ενός μέλους της κυβέρνησης».
Μάλιστα, σε εν εξελίξει δίκη οποιοσδήποτε πολίτης έχει δικαίωμα να πει τις σκέψεις του, να κρίνει την αγόρευση δικαστών και εισαγγελέων, να κάνει υποδείξεις και ότι άλλο τραβάει η ψυχή του και του θυμηθεί. Θα συνιστούσα να μην παρασυρθεί κανείς αναγνώστης από τον κ. Σκέρτσο και πιστέψει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Του εγγυώμαι ότι θα βρει τον μπελά του.
Φαίνεται ότι εκείνο που ενόχλησε τον κ. Σκέρτσο είναι ότι, όσα είπε τότε η εισαγγελέας, εξέφραζαν ακριβώς αυτό το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Ανεπίτρεπτο κατά τον κ. Σκέρτσο. Η απόδοση δικαιοσύνης, η εφαρμογή των Νόμων από τα Δικαστήρια δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τότε ποιανού περί δικαίου αίσθημα πρέπει να λάβει υπόψη της ; Του κ. Σκέρτσου; Του γράφοντος; Των φίλων του γράφοντος; Της πεθεράς του; Δεν διευκρίνισε ο απλός πολίτης κ. Σκέρτσος.
Μας διευκρινίζουν όμως τα γεγονότα που περιγράψαμε. Ο κ. Σκέρτσος λοιπόν τον οποίο ενοχλούν «….συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων» είναι ο αρμόδιος για να προστατεύσει τα ανήλικα προσφυγόπουλα. Αυτή την δουλειά του ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Θεώρησε προφανώς ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Τελειώνοντας να εξωτερικεύσουμε την απορία που έχουμε καιρό τώρα.
Γιατί ο κ. Σκέρτσος έκανε αυτή την ηχηρή, ανήκουστη, δημόσια παρέμβαση τότε, και, σε εκείνη την υπόθεση συγκεκριμένα; Άραγε παρακολουθεί όλες τις δίκες; Είναι χόμπι του να παρεμβαίνει σε όποια δίκη δεν εξελίσσεται καλά; Του αρέσει να διορθώνει τους άλλους ; Να υπήρχε κάτι που τον ενδιέφερε ή/και τον αφορούσε στην υπόθεση Τοπαλούδη; Μυστήριο πραγματικά.