Στην κατάμεστη Αγία Ειρήνη στην Αιόλου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία για το φευγιό του μεγάλου φιλοσόφου, συγγραφέα και σπουδαίου καθηγητή με έδρα σε πολλά πανεπιστήμια Ελλάδος και εξωτερικού Χρήστου Γιανναρά.

Με αφορμή την απογοήτευση που εξέφρασε ο αγαπημένος μου φίλος Γιάννης Ζουγανέλης (ο γνωστός καλλιτέχνης που μπράβο του που παρέστη στην εξόδιο ακολουθία γνωστή εξάλλου η ανεξάντλητη καλλιέργεια και παιδεία του) για την απουσία της πολιτείας στην κηδεία του τελευταίου οικουμενικού πυλώνα των Γραμμάτων και μονάκριβου κοινού μας φίλου που ούτε στεφάνι δεν έστειλαν.

Ο Χρήστος Γιανναράς κατακεραύνωνε με την αστείρευτη πένα του το προδοτικό κοινοβουλευτικό σύστημα, καλούσε τους Έλληνες να συνειδητοποιήσουν την εθνική τους ταυτότητα, να αναγεννηθούν μέσα από το φως της Ορθοδοξίας μας που αποτελεί άρρηκτη συνέχεια της Αρχαιοελληνικής μας Γραμματείας,.

Να ενωθούν οι απανταχού Έλληνες σε ένα ενιαίο αδιαίρετο Έθνος ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο, την ακμή και την εξέλιξη της Πατρίδας μας που με άρμα και ιερή παρακαταθήκη όσα επιτάσσει ο Ελληνικός Πολιτισμός θα αποτελέσει ξανά την πανανθρώπινη πρόταση που χρειάζονται οι πολίτες διεθνώς για να βγούνε από το αδιέξοδο.

Αυτό το  αδιέξοδο που έχει προκαλέσει σαν Αρμαγεδδών καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της, σε ηθικό, εκπαιδευτικό, οικονομικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, τομέα, η “Νέα Εποχή της εξέλιξης και της προόδου” που έχουν ασπαστεί ανεξαιρέτως εντολοδόχοι και διαχειριστές σφετεριστές και καταπατητές της νομιμότητας, της δικαιοσύνης και του Συντάγματος σε ρόλο “δημοκρατικά” εκλεγμένων κυβερνώντων.

Δεν θα γινόταν λοιπόν με την παρουσία τους στην κηδεία, να επισφραγίσουν την προσφορά και το μεγαλείο της  προσωπικότητας του Γιανναρά, του τελευταίου Δασκάλου που υπήρχε για να μας θυμίζει τη βαρυσήμαντη εθνική μας ταυτότητα.

Αποκαλύπτω μάλιστα την απάντηση του Τσίπρα (όπως ο ίδιος ο Γιανναράς μου διηγήθηκε) στις συμβουλές του καθηγητή για την ανάπτυξη της Ελλάδας όταν πήρε για πρώτη φορά την εξουσία και αφού είχε προσκαλέσει τον καθηγητή στου Μαξίμου:

“Εγώ δεν μπορώ να τα πω αυτά που λέτε εμείς είμαστε… αριστεροί” (!!!)

Και επίσης στη συνάντηση του με Προκόπη Παυλόπουλο λίγο πριν την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας Πρεσπών που ο καθηγητής τον προέτρεψε να κάνει κάτι, να παραιτηθεί να τους ανατρέψει να εμποδίσει την υπογραφή και η απάντηση του Παυλόπουλου με σκυμμένο κεφάλι ήταν “εγώ δεν μπορώ να τα κάνω αυτά εσύ θα τα έκανες εγώ δεν μπορώ!”.

Χάνουμε την Πατρίδα μας κάθε μέρα, έγραφε ο Γιανναράς σε σχέση και με τις επενδύσεις -εκτρώματα πάνω στο Ελληνικό που κατέστρεψαν την παραλία της Αθήνας και δεν θα μπορούσα να μην συνδέσω τις ανησυχίες του αυτές με την τεράστια καταστροφή που ζήσαμε πρόσφατα στον Μαραθώνα και ειδικά στο Καλέτζι που κάηκε ολοσχερώς  και έχει εξαφανιστεί κάθε ίχνος βλάστησης και πράσινου.

Έχουν καεί σπίτια, σπάνια βυζαντινά μνημεία, ζωικό βασίλειο, ένας άνθρωπος κόντεψε να χάσει το χέρι του από γάγγραινα σβήνοντας τη φωτιά μόνος και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα αφού δεν πέταγαν εναέρια (πάρα του ότι είμαστε πάνω στη Λίμνη Μαραθώνα) ούτε μπήκε ποτέ μέσα στο χωριό ένα πυροσβεστικό όχημα ή υδροφόρα ενώ ήμασταν επικίνδυνα περικυκλωμένοι από τις φλόγες.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ.Τσίρκας στο ΔΣ είπε “δεν είχαμε ζημιές στο Καλέτζι” ενώ ποτέ δεν ήρθε να κάνει ούτε καν αυτοψία της απερίγραπτης καταστροφής.

Τέλος, ως προς τους τρόπους αντίδρασης και για τις λύσεις που ψάχνουμε όλοι δυστυχώς δεν έχω να προτείνω κάτι πλέον έχοντας δοκιμάσει τα πάντα:

Ακτιβισμό, κίνημα, συμμετοχή στις ευρωεκλογές (μας έκοψαν λόγω του σταυρού στο έμβλημα), προσπάθεια ένωσης του πατριωτικού χώρου, αρθογραφία, εκπομπές , συλλαλητήρια, διεθνείς κινητοποιήσεις και διαβουλεύσεις με Ιταλία Γαλλία κλπ….

Δυστυχώς,  πιστεύω πως ούτε πολιτικά θα έρθει λύση, ούτε κινηματικά χωρίς συγκεκριμένη πρόταση δεύτερης μέρας που θα ακολουθήσουν μαζικά οι πολίτες για αυτό προτείνω να ασχοληθούμε με τα χωριά μας με τους δήμους μας και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τα προφυλάξουμε, να τα προστατέψουμε, να τα σώσουμε γιατί είμαστε μόνοι μας.

Η Αγία Ειρήνη πάντως ήταν κατάμεστη μέσα έξω για την εξόδιο ακολουθία και τον τελευταίο αποχαιρετισμό και ένα αιώνιο ευχαριστώ στον τελευταίο Δάσκαλο του Έθνους και όλοι σιωπηλοί και δακρυσμένοι για αυτή την… Αόριστη Ελλάδα που χάνουμε κάθε μέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΥΓ: Εάν είχαν διαβάσει Γιανναρά θα είχαν πάρει λίγο από το φως του θα είχαν μέσα τους έστω και λίγο Ελλάδα αλλά δεν έχουν τίποτα κενοί εντελώς και επικίνδυνοι ορκισμένοι εχθροί του Έθνους κρίνοντας αποκλειστικά από τα αποτελέσματα των αποφάσεων, αδρανειών και ανθελληνικών ενεργειών τους.