Αχ αυτή η Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή της γέννησής της σε αυτό τον τόπο, πάντα είχε μια χρήση a la carte. Από τον Αριστοτέλη που στην «Πολιτική» του εξηγούσε το πως μπορεί αυτή να εκφυλιστεί σε αναρχία και τυραννία, μέχρι τον Θουκυδίδη που περιέγραφε την Δημοκρατία, ακόμα και στην «χρυσή εποχή» της, ως «το όνομα μεν Δημοκρατία, στην πράξη η του ενός ανδρός αρχή».
Στην πιο σύγχρονη εκδοχή της είχε την τιμητική της αυτή η Δημοκρατία, στις διάφορες εκφάνσεις της ως «Λαϊκή», για να καλύπτει τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.
Και σήμερα ακόμα έχουμε την «Λαϊκή Δημοκρατία» της Βόρειας Κορέας και αυτή της Κίνας, έξοχα δείγματα και αυτά καθεστώτων, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην Ελλάδα της εποχής μας έχουμε και πάλι Δημοκρατία. Με πολύ οικογενειοκρατία, με διαγγέλματα αλλά και τροπολογίες.
Όχι μια, αλλά τρεις, μέχρι σήμερα, που θέλουν να στερήσουν από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, το δικαίωμα τους να ψηφίσουν στις εκλογές το κόμμα που θέλουν και όχι αυτό ή αυτά που επιθυμεί η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν έχει το θάρρος να πει ότι θέλει, σώνει και καλά, μια 6κομματική Βουλή για να μπορεί να κάνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ που δεν έχει πρόβλημα να εξευτελίζει την Δικαιοσύνη και όποιον άλλο θεσμό δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της .
Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21 Μαΐου. Το αν η Ελλάδα θα μπορεί να ψηφίζει ή θα την κυβερνούν οι τροπολογίες της κάθε εξουσίας.
Όλα τα άλλα, περί «φασισμών», «ναζισμών» και «εγκληματικών συμμοριών», είναι απλά πολιτικά τερτίπια.
Και το ποσοστό του Εθνικού Κόμματος Έλληνες είναι ο ρυθμιστής των εκλογών και η κάθοδός του είναι ο δείκτης Δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Είτε αυτό αρέσει στα όποια ντόπια ή ξένα κέντρα εξουσίας, είτε όχι.
Και ξέρετε γιατί; Γιατί αρέσε ι και το θέλει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού μας .
*Η Ιωάννα Καραδήμα είναι υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες