Ποιος να είναι ο λόγος που το δημοκρατικό, ονομαζόμενο, τόξο επιχειρεί να φασίσει πλέον φανερά; Αναρωτηθήκαμε ποτέ άραγε τι γίνεται σε άλλες χώρες και δη στη Γερμανία όπου υπήρξε ο ναζισμός;
Η απάντησε είναι ότι στη Γερμανία και σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, αφήνεται ο λαός με την ψήφο του να κρίνει κάθε κόμμα αν ανταποκρίνεται στο νόμιμο καταστατικό της ίδρυσης του.
Μετά την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα δεν είναι εφικτή Νομικά και Συνταγματικά, η δια νόμου απαγόρευση της συμμετοχής του κόμματος, με νόμιμο καταστατικό ,του κ. Κασιδιάρη, στις εκλογές.
Με τον ίδιο αρχηγό ή άλλον αντί αυτού, εάν νομικίστικα του απαγορευθεί.
Οι παράνομες διώξεις και η κατάλυση του Συντάγματος, θα συσπειρώνουν και αυξάνουν τα εκλογικά ποσοστά εκείνων που θέλουν κατά βάση, να εκφράσουν εντονότερα τη διαφωνία τους με τα συστημικά κόμματα εξουσίας.
Και πέραν όλων αυτών την ώρα που εξελίξεις γύρω από την υπόθεση υποκλοπών είναι καταιγιστικές, όπως σημειώνει και ο Νίκος Καραχάλιος:
– Υπάρχει δυσανεξία από την κυβέρνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς.
– Παγίωση προσπάθειας συγκαλύψεων, προσπαθούν να κλείσουν οτιδήποτε είναι ανοιχτό και τους ενοχλεί, δεν λειτουργεί η δημοκρατία και ο Μητσοτάκης δεν τιμά το ρόλο του, αλλά προσπαθεί να αλλοιώσει το πολίτευμα.
– Η Ελλάδα σαν χώρα πλέον δυσφημίζεται στο εξωτερικό, γίνεται παραγωγός σκανδάλων π.χ. Καΐλή, Σπυράκη και η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση ντροπιάζει την Ελλάδα παγκοσμίως.
– Υπάρχει δυσανεξία από την κυβέρνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς.
– 5 νέοι βουλευτές του Μητσοτάκη που εκλέχτηκαν το 2019 ελέγχονται για παράνομες δραστηριότητές μέσα από τις ίδιες τους εκλογικές περιφέρειες. ΟΜΕΡΤΑ, άλλο ένα συστατικό διάλυσης της Δημοκρατίας είναι ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μία συγκάλυψη με τα ΜΜΕ. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι τους είναι 65 χρονών και άνω – ενημερώνονται μόνο από τα κανάλια για ειδήσεις (δεν γνωρίζουν να χειρίζονται τα social) οπότε όπως θέλει το Μαξίμου λέγονται οι ειδήσεις.
Να είναι καλά οι Περιφερειακοί σταθμοί που ακόμα αντέχουν!!
25.000 επισυνδέσεις ρεκόρ (χωρίς το Predator) και να μην υπάρχουν αποτελέσματα αυτό είναι τρέλα…
Και η υπερασπιστική γραμμή συγκάλυψης Μητσοτάκη και των συν αυτό είναι ότι «ρυπαρά» δίκτυα στην ΕΥΠ ευθύνονται για τις υποκλοπές.
Μα είχαν υπογραφή εισαγγελέως , η οποία μάλιστα είχε δηλώσει ότι θα υπέγραφε την παρακολούθηση ακόμη και της ΠτΔ …αν αυτό χρειαζόταν!
Μήπως η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου ήταν μέρος αυτού του ρυπαρού δικτύου ή μήπως ήταν υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη;
Δηλαδή μήπως η ΕΥΠ και η ΑΔΑΕ είναι τα «ρυπαρά δίκτυα»;
Τί άλλη βλακεία θα ακούσουμε !
Ποιος πρέπει να ντρέπεται, κύριε Μητσοτάκη;;;
Ο Σαμαράς που μιλούσε για «αντιδημοκρατική εκτροπή αν η κυβέρνηση έκανε υποκλοπές».
Τώρα που στη Βουλή αποκαλύφθηκε η σαπίλα του παρακράτους Μητσοτάκη, τι θα κάνετε κύριε Σαμαρά, θα σιωπήσετε;
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία που παρέδωσε η ΑΔΑΕ στον Αλέξη Τσίπρα μετά από σχετικό αίτημά του, επί 2 χρόνια παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και επί 8 μήνες τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.
Με πιστοποιητικό της ΑΔΑΕ γινόταν υποκλοπές στον Χατζηδάκη και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων κ. Φλώρο, αυτό είναι πια ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο!
Και τώρα όπως είναι λογικό, η Μεγαλύτερη βαρύτητα αποδίδεται εύλογα στη στάση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος που ζήτησε δημοσίως, από το καλοκαίρι, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και «να υποταχθεί το απόρρητο στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.».
«Τώρα προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι, εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο», είχε τονίσει χαρακτηριστικά στην εκδήλωση μνήμης του Γιάννη Κεφαλογιάννη στα Ανώγεια.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών θα μπορούσε να προκαλέσει και τον ξαφνικό θάνατο στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Το χαρτί της πρότασης δυσπιστίας έριξε ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιώντας το κορυφαίο και έσχατο κοινοβουλευτικό μέσο προκειμένου να στριμώξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να δώσει – επιτέλους – απαντήσεις για την υπόθεση των υποκλοπών.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτιμήσει να κλείσει τη Βουλή, από το να αφήσει τον Ράμμο να τον κλείσει φυλακή.
Μένει να μάθουμε εμείς οι πολίτες γιατί έγιναν οι τηλεφωνικές υποκλοπές;
Να μάθουμε τους λόγους της εθνικής ασφαλείας καθώς επίσης και για την συγκεκριμένη εμπλοκή με χρήματα (;)!
Δηλαδή θα προτιμήσουν οι παρακολουθούμε να μείνουν σκιές για προδοσία και χρηματισμό δια βίου;
Και αφού δεν απαντά η κυβέρνηση και δεν ασχολείται η δικαιοσύνη, μήπως μπορούν να κάνουν έρευνα και να μας ενημερώσουν, ως οφείλουν, οι δημοσιογράφοι-ορντινάτσες και παλακίδες του πιο διαπλεκόμενου συστήματος που γνώρισε ποτέ η χώρα;
Μπορούν οι δικαστές να προστατεύσουν τη δημοκρατία;
Όπως αποδεικνύεται από την περίπτωση Ράμμου, προφανώς ναι, για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Όπως και να έχει το δίλημμα που μπαίνει είναι το εξής :
Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή;
Και τέλος στις επόμενες κάλπες ίσως ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας, να έχουν καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν θα γίνουμε ποτέ «Βρυξελλιώτικος ανάλατος λαπάς» και ποτέ δεν θα είμαστε «μέσος όρος, ούτε παγκόσμια στατιστική, ούτε κρεατοσακούλα με δικαίωμα άντε χαριστικά στην ψήφο και στην πιστωτική κάρτα. Και, ή θα είμαστε Ευρωπαίοι σε όλα ή δεν θα είμαστε και στην Ελλάδα θα επικρατεί ο κοτσαμπασισμός σε πολλά επίπεδα
Όλες οι κυβερνήσεις παρακολουθούν.
Είναι το τελευταίο επιχείρημα.
Βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε Πιτσιόρλα αλλά αυτό δεν αθωώνει τη ΝΔ.
Ίσως απλά κολυμπάνε στον ίδιο βόθρο εναλλάξ και ο ένας καρφώνει τον άλλο.
«Στην Ελλάδα παρακολουθούνται ΟΛΟΙ. Τελειώσαμε»!!
Ομολογούν, ναι δημόσια , στα τηλεπαράθυρα ότι το καθεστώς ακολουθεί τη λογική μιας χούντας που καταρρέει και παρακολουθεί τους πάντες!
Σοκάρουν οι σχιζοειδείς μεταμορφώσεις των ανθρώπων του καθεστώτος.
Μοιάζει να είναι επικίνδυνοι.
Ίσως μόνον με την τιμωρητική ψήφο μας αλλάξουν ρότα.
Και ίσως μόνον τότε να βρουν το δρόμο που θα σέβονται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, την πίστη και την πατρίδα μας.
Και έτσι, με αλληλοσεβασμό, κάπως να τα βρούμε λαός και πολιτικό σύστημα .