Είμασταν μόνον άτυχοι που στην χειρότερη ιστορικά στιγμή βρέθηκε στον δρόμο μας ο Κίσινγκερ και προκάλεσε ανήκεστο βλάβη στην Ελλάδα και την Κύπρο η και όσοι ασπόνδυλοι κυβερνήτες δεν αντιτάχθηκαν στα δόλια σχέδια του;
Πότε επιτέλους θα αγανακτήσουμε όμως, με τις πράξεις των Ελλήνων Κίσσινγκερ που επέτρεψαν στους ξένους να πετύχουν τους σκοπούς τους;
Η ιστορία δεν διαγράφεται, μετά τον θάνατο του σφαγέα της Ελληνικής μεγαλονήσου Κύπρου.
Ο πρώην υπουργός εξωτερικών της Αμερικής ανήκει στην κατηγορία του Μέττερνιχ που μίσησε όσο και εκείνος τον Ελληνισμό και που όπως ειπώθηκε ο ελληνικός λαός τον έζησε ως την μετεμψύχωση του Μέττερνιχ.
Συμμετείχε αποφασιστικά στην δολοφονία της Κύπρου και με την στήριξη του ο αιμοσταγής βάρβαρος Αττίλας υποδούλωσε το μισό νησί και το κρατά μέχρι σήμερα υπό την κατοχή του.
Είναι απαραίτητο οι Έλληνες πολιτικοί καθώς και διδακτικό είναι εμείς οι Έλληνες πολίτες να διαβάσουμε το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο «ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ». Στα κρίσιμα κεφαλαία της αλήστου μνήμης περιόδου , από πρώτο χέρι πληροφορούμαστε τα όσα σχετικά παραθέτουν σε συνεντεύξεις τους οι ίδιοι οι Αμερικανοί πρέσβεις, που υπηρέτησαν στην Αθήνα , για την δόλια συμπεριφορά του «προβατόσχημου λύκου» στην ανατροπή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακάριου και την μετέπειτα τουρκική εισβολή χωρίς ουσιαστική αντίσταση.
Είναι πολλά τα ντοκουμέντα και τα επίσημα αμερικανικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν και μας βεβαιώνουν ότι οι κατα τ’άλλα σύμμαχοι μας αμερικάνοι έστρωσαν το χαλί στην Τουρκία να κάνει την στρατιωτική εισβολή στο ανεξάρτητο κράτος της Κύπρου.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όπως έχει γραφτεί και δεν διαψεύστηκε του είπε: «Εμείς οι Έλληνες είχαμε υποψιαστεί ότι είσαστε φιλότουρκος» και συνέχισε «…αυτό που φαίνεται ότι λέτε είναι ότι λόγω των καταγέλαστων εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας πρέπει να πληρώσουμε εμείς οι Έλληνες. Αυτό είναι τρέλα.
Είναι παραλογισμός ότι εμείς πρέπει να πληρώσουμε τον εκβιασμό της Τουρκίας».
Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν τίποτα καλό να θυμούνται από τον εγκληματία πολέμου που παρέδωσε την μισή Κύπρο στους Τούρκους .
Και όλος ο κόσμος – πλην ΗΠΑ- με τα ίδια αρνητικά συναισθήματα εκφράζονται για τον άνθρωπο της βίας, που υπηρέτησε την «βρώμικη διπλωματία» ακόμα και με τα όπλα.
Δεν σεβάστηκε το διεθνές δίκαιο και πλειστάκις έστησε δικτατορικά καθεστώτα με πλάγιους ακόμα και βίαιους τρόπους καταπατώντας τα θεμελιώδη ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες αφού συχνά πυκνά δεν έκρυβε την ροπή του προς τον αυταρχισμό.
Ο πολίτικος που επεδίωξε την αποκλιμάκωση των Αμερικανοσοβιετικών εντάσεων του ψυχρού πολέμου και την προσέγγιση με την Κίνα του Μάο υπήρξε έως τέλους το « μαύρο γεράκι» που λίγους μήνες πριν αφήσει τον μάταιο κόσμο τάχθηκε αποφασιστικά υπέρ της ολόπλευρης στήριξης της Ουκρανίας στο πόλεμο που διεξάγεται με την Ρωσία.
Πέθανε ο άνθρωπος που υπέθαλψε πραξικοπήματα από τη Χιλή και την Κύπρο μέχρι την Ινδονησία, αυτος που ειναι ένας απο τις αιτίες που έχουμε γεμίσει μετανάστες, γιατι αυτός ηταν απο τους πρωτεργάτες της δημιουργίας μη λειτουργικών κρατών στην περιοχή.
Και όμως αυτός φεύγει ατιμώρητος αφού δεν βρέθηκε κανένας δικαστής του επίγειου κόσμου τούτου να εκδώσει ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης για τα χιλιάδες αθώα θύματα του!
Ο πόνος που μπορεί να προκαλέσει ένας και μόνον άνθρωπος δολοπλοκώντας μέσα σε γραφεία και τηλέφωνα λέγεται Κίσσινγκερ.
Για τους λάτρεις της ιστορίας, ενδιαφέρουσες μαρτυρίες σχετικά παρατίθενται -μεταξύ άλλων- στο “Σκοτεινό δωμάτιο” του Αλ. Παπαχελά, αλλά και στο πολύ παλιότερο Thirty Hot Days του (+) Mehmet Ali Biran.
Τα απομαγνητοφωνημένα ντοκουμέντα που δημοσιεύει ο Αλέξης Παπαχελάς από τα ηχογραφημένα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι συγκλονιστικά.
«Ακόμα κι αν συμβεί ελληνοτουρκικός πόλεμος, η Τουρκία ειναι πιο σημαντική για εμάς» σελ. 528.
«Είναι εναντίον των συμφερόντων μας να έχουμε τους Έλληνες εκεί» σελ. 529.
Πολλά θα μπορούσαν ακόμα να γραφτούν για τον κυνικό και αδίστακτο Νομπελίστα, που το 1977 η Λιάνα Κανέλλη στο περιοδικό ΝΕΜΕΣΙΣ που εξέδιδε, δημοσίευσε απόσπασμα ομιλίας του που μετά από χρόνια ο αποθανών διέψευδε.
Σε εκδήλωση βράβευσης στην Ουάσινγκτον είχε πει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πηδήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ, δηλαδή να πλέξουμε τη γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μην μας παρενόχληση στην ανατολική Μεσόγειο, στη μέση Ανατολή, σ’ όλη αυτή την νευραλγική περιοχή μεγάλη στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».
Μετά ταύτα ας τον αφήσουμε στα χέρια της ιστορίας και του Θεού.
Εκείνος ως δίκαιος κριτής ξέρει καλύτερα από όλους εμάς , γνωρίζει ακόμα και τα μύχια της σκέψης και αμετάκλητα θα αποφασίσει για την αιώνια κατάταξη του…