Η Ελλάδα, η Πατρίδα μας ζει υπό συνεχή Κατοχή! Τίποτε δεν άλλαξε με τις δανειακές αποικιοκρατικές υποχρεώσεις μας προς τους ξένους δυνάστες μας! Ο ελληνικός λαός δεν έχει σύμμαχο την εκάστοτε μνημονική κυβέρνηση, αλλά εχθρό του!

Αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις των Μνημονίων είναι υπηρέτες ξένων συμφερόντων! Θα μου πείτε, πολύ βαριά κατηγορία, αλλά απηχεί την πραγματικότητα από τη στιγμή που αποδεικνύεται στην καθημερινότητά μας!

Ο Εφιάλτης μπαίνει στο σπίτι μας…

Θα θυμάστε, πως στις 17 Οκτωβρίου 2022 σας ενημέρωνα σε άρθρο μου με τον τίτλο: «”Εφιάλτης” της ελληνικής κοινωνίας η ΑΑΔΕ» με τα παρακάτω:

Αυτή η  Ανεξάρτητη μυστηριώδης Αρχή (ΑΑΔΕ), με την εντολή της Βουλής των Ελλήνων και με βάσει το νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), θα μπορεί ελευθέρως να εισέρχεται στις οικίες οφειλετών προς το Δημόσιο και να προβαίνει σε έρευνα με σκοπό την κατάσχεση μετρητών και πάσης φύσεως ακριβών αντικειμένων!

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 11 (Εξουσίες ενεργούντος την κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη) αναφέρεται ειδικότερα:

Ο ενεργών την κατάσχεση έχει την εξουσία, εφόσον το απαιτεί ο σκοπός της αναγκαστικής εκτέλεσης, να εισέρχεται στην κατοικία ή και σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του καθ’ ου η εκτέλεση, να ανοίγει τις πόρτες και να προβαίνει σε έρευνες, καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη, ή δοχεία.

Ο ενεργών την κατάσχεση μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή της αρμόδιας για την τήρηση της τάξης Αρχής, η οποία υποχρεούται να την παρέχει….

Στο άρθρο 14 (Κατάσχεση νομισμάτων και χρεογράφων) μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Εάν τα κατασχεμένα κινητά είναι χρήματα σε ημεδαπό νόμισμα, μετά την αφαίρεση των εξόδων εκτέλεσης γίνεται από τον κατασχόντα άμεση κατάθεσή τους στην υπηρεσία της ΑΑΔΕ που επέβαλε την κατάσχεση, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό είσπραξης ή σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, για την οποία εκδίδεται αποδεικτικό κατάθεσης, σε πίστωση της οφειλής. Για το όποιο πλεονάζον ποσό, εφόσον ο οφειλέτης δεν είναι παρών ή δεν δέχεται να του αποδοθεί αυτό αμέσως, εκδίδεται υπέρ αυτού γραμμάτιο παρακαταθήκης…»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, τι ακριβώς ζούμε απόλυτα νόμιμα, με την θεσμοθέτηση των Βουλευτών μας;

Άρχισε η επιχείρηση “ριφιφί” στις ελληνικές ιδιοκτησίες…

Αυτόν τον νόμο έθεσαν άμεσα σε εφαρμογή, διαβάζοντας από το πάντα έγκριτο Pronews.gr:

«Σε μία εντελώς ανάλγητη πράξη με τις ευλογίες της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο το επιτρέπει, αλλά το έχει θεσπίσει και με νόμο, η Αστυνομία με δικαστικό επιμελητή μετέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας (21/11) στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, η οποία έχει χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμό, προκειμένου να προχωρήσουν σε έξωση, κι όλο αυτό έγινε για ένα χρέος 15.000 ευρώ.

Πόσο δίκαιο είναι να χάνει κάποιος το σπίτι του για ένα τέτοιο χρέος; Φυσικά εν συνεχεία τα σπίτια αυτά περνούν στην ιδιοκτησία κάποιων… Fund s τύπου… Πάτση, τα οποία τα πωλούν σε… ξένους.

Τα ΜΜΕ εντέχνως εδώ και δύο χρόνια αναφέρουν για την θεαματική αύξηση των τιμών των ακινήτων επιχειρώντας έτσι να δημιουργήσουν μία εικόνα δήθεν ευμάρειας, όπου ο Έλληνας με τον… παχυλό μισθό των 700 ευρώ αγοράζει σπίτια αξίας 100.000, προφανώς βρίσκοντας λεφτά στον… αέρα. Μόνο που αποκρύβεται πως, οι 8 στους 10 αγοραστές είναι ξένοι.

Το κόλπο είναι πολύ απλό: Τα σπίτια κατάσχονται και αυτοί που τα παίρνουν τα πωλούν σε ξένους, οι οποίοι παίρνουν εύκολα δάνεια με χαμηλό επιτόκιο στις χώρες τους.

Αυτοί πάλι που τα πωλούν, τα έχουν πάρει σε τιμές εξευτελιστικές και το κυριότερο έτοιμα, αφού άλλοι ίδρωσαν για να τα κατασκευάσουν.

Όπως αναφέρει η γερμανική καθημερινή οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, “η ελληνική αγορά ακινήτων αναπτύσσεται πολύ δυναμικά”, επικαλούμενη στοιχεία της γερμανικής κτηματομεσιτικής εταιρίας Engel & Völkers στην Ελλάδα.

“Το 80% έως 85% των αγορών πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών γίνονται από αλλοδαπούς, η πλειονότητά των οποίων προέρχεται από γερμανόφωνες χώρες, δηλαδή την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία”, αναφέρει χαρακτηριστικά! Ωραία μπίζνα, ε;

Σε ότι αφορά την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, μεταφορική εταιρεία απομάκρυνε τα πράγματα και τα προσωπικά αντικείμενα της δημοσιογράφου, η οποία για αρκετά χρόνια συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως κατήγγειλε σήμερα το πρωί άνοιξαν την πόρτα με κλειδαρά και ηλεκτρικό πριόνι και μάλιστα, όπως η ίδια υποστήριξε, ο δικαστικός κλητήρας την χτύπησε στο χέρι…»!

Η ΑΑΔΕ δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα και όχι μόνο…

Ωστόσο μετά από λίγες ημέρες (23 Οκτωβρίου 2022) προσπάθησα να εμβαθύνω περισσότερο στα άδυτα της ΑΑΔΕ με το άρθρο μου: “Κράτος εν κράτει η ΑΑΔΕ”, λέγοντας πως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από όσο φαίνονταν στις αναφορές μου, στο προ εβδομάδος άρθρο μου:

Αφού προσπάθησα να εμβαθύνω τη γνώση μου στον Νόμο σύστασης της Αρχής (27η Μαΐου το 2016 (ΦΕΚ 94/27-5-2016), όπου διαβάζουμε στον Νόμο υπ΄ αριθμ. 4389:

Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, ΥΠΟΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄ ΣΥΣΤΑΣΗ – ΣΚΟΠΟΣ – ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Άρθρο 1 Σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – Σκοπός

  1. Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (στο εξής η “Αρχή”), με σκοπό τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών δημοσίων εσόδων, που άπτονται του πεδίου των αρμοδιοτήτων της.
  2. Η Αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές. Η Αρχή υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής και τη διαδικασία του άρθρου 4 του παρόντος νόμου.
  3. Η έδρα της Αρχής είναι στην Αθήνα. Ειδικές Αποκεντρωμένες και Περιφερειακές Υπηρεσίες της Αρχής μπορεί να συστήνονται και να λειτουργούν και εκτός της έδρας αυτής.
  4. Από την έναρξη λειτουργίας της Αρχής καταργείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και η θέση του Γενικού Γραμματέα που προΐσταται αυτής.

Άρθρο 2 Αρμοδιότητες της Αρχής

  1. Η Αρχή ασκεί όλες τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπονται, κατά την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της, στις διατάξεις της Υποπαραγράφου Ε2 της παραγράφου Ε΄ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (Α΄ 222), σε οποιαδήποτε άλλη διάταξη της κείμενης νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων και των κανονιστικών πράξεων του Υπουργού Οικονομικών, του Αναπληρωτή Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και τις αρμοδιότητες που της ανατίθενται με τον παρόντα νόμο και με οποιαδήποτε άλλη γενική ή ειδική διάταξη.
  2. Η Αρχή έχει, ιδίως, τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

α) τον προσδιορισμό, τη βεβαίωση και την είσπραξη των φορολογικών και τελωνειακών εσόδων, καθώς και την είσπραξη λοιπών δημοσίων εσόδων,

β) την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πορείας της βεβαίωσης και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την είσπραξη δημοσίων εσόδων,

γ) τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία των φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών υπηρεσιών της, στους τομείς της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου, της φορολογικής απάτης και της παραοικονομίας, της εφαρμογής των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, της βεβαίωσης και είσπραξης και της βελτίωσης της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων,

δ) την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων, εγκυκλίων, οδηγιών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που αφορούν εν γένει στην ερμηνεία και στην εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής, τελωνειακής και λοιπής νομοθεσίας που σχετίζεται με τους τομείς αρμοδιότητάς της,

ε) την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων, εγκυκλίων, οδηγιών, ατομικών διοικητικών πράξεων και λοιπών διοικητικών εγγράφων που αφορούν σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών και διαχείρισης

στ) τη λήψη και την εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και των συμφερόντων των καταναλωτών, καθώς και για την συμβολή στην υγιή λειτουργία της αγοράς, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της χημικής βιομηχανίας και την παροχή σχετικής επιστημονικής υποστήριξης σε δικαστικές, αστυνομικές και λοιπές κρατικές Αρχές και υπηρεσίες… κτλ. κτλ.

Το υπουργείο Οικονομικών ανήκει στην ΑΑΔΕ…

Διαπιστώνουμε επίσης, διαβάζοντας παρακάτω, στο ΥΠΟ κεφάλαιο Β΄ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και στο Άρθρο 3:

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, δεσμεύονται μόνο από το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό. Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.

Άρθρο 4 Σχέσεις με τη Βουλή και διοικητικές αρχές

Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, καθώς και ο Διοικητής της Αρχής, μετά από αίτημα διαρκούς ή άλλης Επιτροπής της Βουλής, ή κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας, καταθέτουν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 138Α σε συνδυασμό με το άρθρο 41Α του Κανονισμού αυτής, σχετικά με θέματα που αφορούν στις αρμοδιότητες της Αρχής. Η Αρχή συνεργάζεται με τις διοικητικές αρχές που ασκούν αρμοδιότητες σε συγκεκριμένους τομείς της εθνικής οικονομίας και παρέχει τη συνδρομή της, εφόσον της ζητηθεί, στις εν λόγω αρχές, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της.

Άρθρο 5 Σχέσεις με τον Υπουργό Οικονομικών και λοιπούς κυβερνητικούς φορείς

  1. Η Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ή εποπτεία από τον Υπουργό Οικονομικών.
  2. Ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να υποβάλει στρατηγικές προτάσεις και να παρέχει στρατηγικές οδηγίες στην Αρχή σχετικά με το στρατηγικό σχεδιασμό για την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αρχής και σε εξαιρετικές περιστάσεις. Οι στρατηγικές οδηγίες και οι προτάσεις δεν μπορούν να επεκταθούν σε οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα της Αρχής ή σε θέματα του προσωπικού αυτής.
  3. Η Αρχή ενημερώνει περιοδικά τον Υπουργό Οικονομικών, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 20 του παρόντος νόμου. Ο Υπουργός δεν δύναται, για συγκεκριμένες υποθέσεις ή περιπτώσεις, να υποβάλει προς την Αρχή αίτημα παροχής πληροφοριώνή να παράσχει δεσμευτικές οδηγίες, του παρέχονται όμως υποχρεωτικά από αυτήν συγκεντρωτικά στοιχεία που απαιτούνται για την άσκηση των αρμοδιοτήτων του.
  4. Σε περίπτωση διαφωνίας του Υπουργού Οικονομικών με τον Διοικητή της Αρχής, σχετικά με την εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής, το ζήτημα παραπέμπεται από τον Υπουργό Οικονομικών στο Συμβούλιο Διοίκησης της Αρχής.
  5. Η Αρχή, μέσω του Διοικητή της, εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών νομοθετικές διατάξεις για ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων της.
  6. Πριν από την υποβολή προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετικών διατάξεων για ζητήματα φορολογικής και τελωνειακής πολιτικής, καθώς και της εφαρμογής τους, ο Υπουργός Οικονομικών τις γνωστοποιεί στην Αρχή. Η Αρχή εντός τριάντα (30) ημερών από το χρόνο που έλαβε γνώση διατυπώνει γνώμη επ’ αυτών, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεσμευτική για τον Υπουργό Οικονομικών. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας αυτής θεωρείται ότι η Αρχή έχει διατυπώσει γνώμη σύμφωνη προς το περιεχόμενο των νομοθετικών διατάξεων. Σε περιπτώσεις επείγοντος, η ως άνω προθεσμία συντέμνεται σε δέκα (10) ημέρες, ενώ σε περιπτώσεις κατεπείγοντος σε τρεις (3) ημέρες.
  7. Η προηγούμενη παράγραφος εφαρμόζεται και για τη νομοθετική πρωτοβουλία λοιπών Υπουργείων, όταν αφορούν ζητήματα εμπίπτοντα στο πεδίο αρμοδιοτήτων της Αρχής. Στην περίπτωση αυτή οι διατάξεις υποβάλλονται προς την Αρχή για τη διατύπωση γνώμης μέσω του Υπουργού Οικονομικών, τηρουμένης της ως άνω διαδικασίας.
  8. Πριν από την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων και εγκυκλίων που αφορούν εν γένει στην ερμηνεία και στην εφαρμογή των διατάξεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας και της νομοθεσίας που άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Χημείου του Κράτους, η Αρχή τις γνωστοποιεί στον Υπουργό Οικονομικών για παροχή απόψεων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεσμευτικές για την Αρχή, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην παράγραφο 6 του παρόντος άρθρου…

Κτλ. κτλ…

Νέα “έκρηξη” των χρεών που καταγράφηκε και τον μήνα Σεπτέμβριο…

Όμως το “ριφιφί” των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζεται, όπως διαπιστώνουμε από δημοσίευμα του Pronews.gr:

Η ΑΑΔΕ, την ώρα που πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι βρίσκονται στον προθάλαμο των κατασχέσεων και δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, προχωρά σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μετά τη νέα “έκρηξη” των χρεών που καταγράφηκε και τον μήνα Σεπτέμβριο. Έτσι λοιπόν το ελληνικό κράτος φροντίζει να εξασφαλιστεί η οριστική συντριβή εκατομμυρίων Ελλήνων που προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί μετά την καταστροφή των Μνημονίων από το 2010 και μετά και τις ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές της πανδημίας του κορωνοϊού και της επιβολής αντι-ρωσικών κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που προκάλεσαν εν τέλει τρομακτική ακρίβεια και εξωπραγματικό πληθωρισμό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, στα “τεφτέρια” της Εφορίας βρίσκονται 4.240.749 φορολογούμενοι από τους οποίους 2.020.050 είναι οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ οι υπόλοιποι, είτε έχουν μικρά ληξιπρόθεσμα χρέη είτε δεν έχουν ακόμη στοχοποιηθεί από τις εισπρακτικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ…

Οι κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών των οφειλετών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ΑΑΔΕ καθώς είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται γρήγορα. Το κατασχετήριο κοινοποιείται στην τράπεζα και μπορεί να περιέχει περισσότερους οφειλέτες του Δημοσίου…

Βόρεια Κορέα η Ελλάς…

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, την σκληρή πραγματικότητα και η οποία χάνεται από τα Συστημικά ΜΜΕ, που καλύπτουν τη δουλική κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Θα τολμήσει άραγε, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εναρκτήρια εκδήλωση του “Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς”, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, όπου είναι ο κεντρικός ομιλητής (19:00 στο θέατρο Παλλάς), να καταγγείλει τον σημερινό Πρωθυπουργό, όπως κατήγγειλε στις 23 Ιανουαρίου 2015 τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κι ακούσαμε κι αυτό – αν είναι ποτέ δυνατόν – η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ και όλα αυτά, να υπάγονται στο Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό λέγεται συγκέντρωση εξουσίας πέραν εκείνων που σου επιτρέπει μια Δημοκρατία, κ. Τσίπρα. Αυτά να τα ξεχάσεις. Δεν πρόκειται ποτέ να σου επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο! Αυτά γίνονται σε άλλες χώρες, κ. Τσίπρα. Αυτά είναι για τη Βόρεια Κορέα, κ. Τσίπρα!»!