ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Υψηλές εκπομπές άνθρακα στην Βόρεια Αμερική λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών

Υψηλές εκπομπές άνθρακα στην Βόρεια Αμερική λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών

Τεράστιες φωτιές έχουν πλήξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις δυτικές ακτές του Καναδά, που έχουν προκαλέσει και ένα ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας του προγράμματος Copernicus, οι εκπομπές άνθρακα από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί από το 2003 για την ίδια περίοδο του έτους.

Έχοντας κάνει στάχτει μια περιοχή μεγαλύτερη από το Λουξεμβούργο, η πυρκαγιά “Dixie Fire” είναι μία από τις πιο σοβαρές και εκτεταμένες πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Καλιφόρνια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13 Ιουλίου 2021, έχει κάψει 2.831 τετραγωνικά χιλιόμετρα (2.831.000 στρέμματα) από τις 19 Αυγούστου 2021 και εξακολουθεί να παραμένει ανεξέλεγκτη.

Ως αποτέλεσμα, οι συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα (CO), κορυφώθηκαν στα 0,08 mol/m2 κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και το αόρατο νέφος CO κάλυπτε μια έκταση μεγαλύτερη από 3 εκατομμύρια km2, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) είναι ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου. Το όργανο παρακολούθησης TROPOMI (TROPOspheric Monitoring Instrument) του δορυφόρου Copernicus Sentinel-5P, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα (CO) με πρωτοφανές επίπεδο λεπτομέρειας σε παγκόσμια κλίμακα, με χρονική ανάλυση μιας ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.