ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Ηλεία: «Κατακλυσμός» στις πυρόπληκτες περιοχές – Τα προβλήματα στην περιοχή

Ηλεία: «Κατακλυσμός» στις πυρόπληκτες περιοχές – Τα προβλήματα στην περιοχή

Οι πυρκαγιές του Αυγούστου ήταν από τις πιο καταστροφικές των τελευταίων δεκαετιών, καθώς προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε πολλαπλά δασικά οικοσυστήματα, τώρα που η κακοκαιρία «χτύπησε» στην πυρόπληκτη ζώνη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μεταφέρουν ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Αρβανίτης.

Το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου έχει υποστεί ζημιές, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν πτώσεις καμμένων δέντρων και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία από και προς αρκετά χωριά σημειώνουν.

Κατολισθήσεις έως αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί στο δρόμο Πανόπουλου – Κακοταρίου, Μιράκας – Λάλα, Κρυονερίου – Χελιδονίου, Χελιδονίου – Λαντζοίου, Νεράιδας – Χελιδονίου, Νεράιδας – Λαντζοίου, Νεράιδας – Μηλιών και επίσης στο τμήμα Δίβρη – Τριπόταμα της ΕΟ 111, σε τρία σημεία με πτώσεις βράχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αποκλεισμένες κτηνοτροφικές μονάδες λόγω των ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο ενώ είναι αρκετά μεγάλος είναι ο όγκος του νερού που έχει πέσει στην περιοχή και υπάρχουν φόβοι για ζημιές τόσο στη ζώνη του Αλφειού, όσο και στη ζώνη του Ερυμάνθου και του Κλαδέου.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές στο δήμο και κυρίως στην πυρόπληκτη ζώνη: «Έχουμε αρκετές καταπτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις στην πυρόπληκτη ζώνη. Αυτό δείχνει πως πρέπει να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις, καθώς ο χειμώνας δείχνει πως θα είναι αρκετά βαρύς. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Πολιτική Προστασία του δήμου βρίσκεται επί ποδός μαζί με όλους τους φορείς για να παρέμβουν όπου χρειάζεται μέρα και νύχτα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.