Οι πυρκαγιές του Αυγούστου ήταν από τις πιο καταστροφικές των τελευταίων δεκαετιών, καθώς προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές σε πολλαπλά δασικά οικοσυστήματα, τώρα που η κακοκαιρία «χτύπησε» στην πυρόπληκτη ζώνη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έχει ήδη προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που μεταφέρουν ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Αρβανίτης.

Το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου έχει υποστεί ζημιές, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν πτώσεις καμμένων δέντρων και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία από και προς αρκετά χωριά σημειώνουν.

Κατολισθήσεις έως αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί στο δρόμο Πανόπουλου – Κακοταρίου, Μιράκας – Λάλα, Κρυονερίου – Χελιδονίου, Χελιδονίου – Λαντζοίου, Νεράιδας – Χελιδονίου, Νεράιδας – Λαντζοίου, Νεράιδας – Μηλιών και επίσης στο τμήμα Δίβρη – Τριπόταμα της ΕΟ 111, σε τρία σημεία με πτώσεις βράχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αποκλεισμένες κτηνοτροφικές μονάδες λόγω των ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο ενώ είναι αρκετά μεγάλος είναι ο όγκος του νερού που έχει πέσει στην περιοχή και υπάρχουν φόβοι για ζημιές τόσο στη ζώνη του Αλφειού, όσο και στη ζώνη του Ερυμάνθου και του Κλαδέου.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές στο δήμο και κυρίως στην πυρόπληκτη ζώνη: «Έχουμε αρκετές καταπτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις στην πυρόπληκτη ζώνη. Αυτό δείχνει πως πρέπει να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις, καθώς ο χειμώνας δείχνει πως θα είναι αρκετά βαρύς. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Πολιτική Προστασία του δήμου βρίσκεται επί ποδός μαζί με όλους τους φορείς για να παρέμβουν όπου χρειάζεται μέρα και νύχτα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!