ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Βέλγιο: Πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Βέλγιο: Πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Μπορεί το Βέλγιο να έζησε την πιο «ζεστή» Πρωτοχρονιά απ’ όταν ξεκίνησαν οι μετρήσεις με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 14,3 ° C στο Υκλ στις 14.00 σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο, σύμφωνα με το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο του Βελγίου, το 2021 οι θερμοκρασίες ήταν πιο χαμηλές από το συνηθισμένο, παρά τις υψηλότερες μετρήσεις της Πρωτοχρονιάς.

Το 2021, η μέση θερμοκρασία του Βελγίου ήταν 10,7 ° C με τη φυσιολογική τιμή να βρίσκεται στους 11 ° C. Ο μήνας Απρίλιος, με μέσο όρο 7,3°C, είναι ο ψυχρότερος που έχει καταγραφεί μεταξύ του 1991-2020. Κατά τη διάρκεια του έτους, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 29,5 ° C, τη χαμηλότερη θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς. Επίσης, δεν καταγράφηκε κανένα κύμα καύσωνα, βάζοντας τέλος σε μια σειρά έξι ετών που σημαδεύτηκαν από το φαινόμενο.

Το έτος που πέρασε χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία: το 2021 είναι το τρίτο πιο υγρό έτος της περιόδου αναφοράς. Νέο ρεκόρ σημειώθηκε τον Ιούλιο με 166,5 χιλιοστά βροχόπτωσης. Συνολικά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, καταγράφηκαν 410,7 χιλιοστά βροχόπτωσης, που αποτελεί ρεκόρ από το 1833. Η μεγαλύτερη σωρευτική επίδραση μετρήθηκε στις 14 Ιουλίου, μια από τις ημέρες των πλημμυρών που έπληξαν τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συνολική διάρκεια ηλιοφάνειας -1589 ώρες και 57 λεπτά- ήταν κοντά στην κανονική τιμή -1603 ώρες και 40 λεπτά- αλλά, επισημαίνεται ότι ο Απρίλιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος ήταν πιο ηλιόλουστοι από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.