ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Καιρός: Βροχές και χαλάζι το Σάββατο – Πού θα χιονίσει

Καιρός: Βροχές και χαλάζι το Σάββατο – Πού θα χιονίσει

Κακοκαιρία διαρκείας από τις επόμενες ώρες με βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Αττική, προβλέπονται για το Σάββατο, ενώ καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά της βόρειας χώρας.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών και των νησιωτικών περιοχών θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία, σε μικρή πτώση στα βόρεια, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 10, στη Θεσσαλία από 6 έως 11, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στην Στερεά από 8 έως 15, στην Πελοπόννησο από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 13, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 11 έως 15, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Βόρεια της Λήμνου οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο οι πιο ισχυρές καταιγίδες σήμερα, πολλές βροχές τις επόμενες ημέρες

Από σήμερα Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο αλλάζει ο καιρός με πολλές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός με μια ματιά

-Βροχές και καταιγίδες κυρίως το Σαββατοκύριακο. Με πολλές βροχές και η ερχόμενη εβδομάδα

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στα πελάγη

Νεφώσεις με βροχές από το απόγευμα προβλέπονται στη δυτική Αττική. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα διαρκέσει πολλές ημέρες και δεν αποκλείεται να φέρει και χιόνια στην Αττική.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως η κακοκαιρία οφείλεται «στο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία που μετατοπίζεται ανατολικά και αυτό θα είναι το αίτιο αλλαγής του καιρού με βροχές, ενίσχυση ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας», ενώ μίλησε για χιόνια στην Αττική σε περίπου δέκα ημέρες.

«Παράλληλα στην Ισπανία δημιουργείται ένα “ατμοσφαιρικό βουνό” που αλλάζει τον καιρό στην Γηραιά Ήπειρο και προκαλεί μεσημβρινή κυκλοφορία. Πρόκειται για τον αζορικό αντικυκλώνα που στο εσωτερικό διατηρεί καλό καιρό αλλά γύρω από αυτόν μετατοπίζονται οι κακοκαιρίες που θα επιδεινώσουν τον καιρό» πρόσθεσε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.