ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα: Πόσο αναμένεται να διαρκέσει – Χιόνια και καταιγίδες

Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα: Πόσο αναμένεται να διαρκέσει – Χιόνια και καταιγίδες

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» τη χώρα από την Παρασκευή, ύστερα από την κακοκαιρία «Ελπίς» που προκάλεσε πολλά προβλήματα και υπάρχει ανησυχία για πλημμυρικά φαινόμενα ακόμα και στην Αττική.

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να υποχώρησε και να άφησε πίσω της πολλά σημάδια, μεταξύ άλλων και στην Αττική, αλλά ένα νέο κύμα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους σαρώνει από το βράδυ της Παρασκευής τη χώρα.

Το κύμα κακοκαιρίας θα είναι σχετικά σύντομο, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, καθώς θα επηρεάσει τη χώρα κυρίως το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή σε πιο περιορισμένο βαθμό. Η βελτίωση του καιρού θα αρχίσει ουσιαστικά από αύριο το βράδυ.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
Άνεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοααντολικούς 5 με 6, βαθμιαία 6 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα
από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, κατά τόπους πυκνές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί και στις υπόλοιπες περιοχές βοεριοανατολικοί με 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -06 (μείον 6) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -08 (μείον 8) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια και αργά το βράδυ στα νότια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια από νότιες 4 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοαναντολικούς και θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -08 (μείον 8) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 6 με 8 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, που από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

«Καμπανάκι» για χιόνια στην Αττική

Ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης ,σχολιάζοντας το έκτακτο δελτίο καιρού, προειδοποίησε, μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook, για την Αττική με έξι σημεία.

Αρχικά, τόνισε πως ίσως υπάρξουν πλημμύρες καθώς από τις βροχές που θα σημειωθούν θα λιώσει απότομα μεγάλος όγκος χιονιού.

Εν συνεχεία, ίσως σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, πιθανόν και πιο χαμηλά στα υπερβόρεια τμήματα.

Κατόπιν, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στον μεγάλο όγκο χιονιού στα Βίλια, όπου ήδη υπάρχει μεγάλο πάχος χιονοκάλυψης. Επίσης, ο ίδιος προέβλεψε πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, προς τα κεντρικά. πρόσκαιρα τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα όπως, επίσης, και προς την κεντρική-ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

Πέρα από αυτό, ο μετεωρολόγος έκανε λόγο, την Παρασκευή (28/01), για ισχυρές βροχές και καταιγίδες προς τα νότια νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα, αλλά και για θυελλώδεις βοριάδες προς το κεντρικό και νότιο-νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Δραματική προειδοποίηση για ενδεχόμενες πλημμύρες

Τα χιόνια σε πολλές περιοχές, ακόμα και της Αττικής, δεν έχουν λιώσει οπότε το σχετικό έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε, την Παρασκευή (28/01), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) δημιουργεί ανησυχία για πλημμύρες.

Μάλιστα, σε σχετικές δηλώσεις o πολιτικός μηχανικός και υδρολόγος, Άκης Ζαρκαδούλας, ανέφερε: «Το ότι υπάρχει ακόμα χιόνι θα αποτελέσει μεγάλο ζήτημα για τις πλημμύρες΄ Το χιόνι από μόνο του δεν συνιστά αίτιο ανησυχίας. Αν, όμως, ακολουθήσει μεγάλη βροχόπτωση της χιονόπτωσης, η βροχή θα έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις λόγω του χιονιού που δεν έχει λιώσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος, στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Μια βροχή αν έπεφτε χωρίς χιόνι, προκαλεί Χ πρόβλημα. Μια βροχή με χιόνι προκαλεί Χ συν Ψ πρόβλημα. Αν το νερό της βροχής πέσει σε χιόνι, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Αθήνα με τα όμβρια. Μπορεί να πλημμυρίσει τα πάντα!».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.