Απότομη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη στην Βόρειο Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά, όπως και καταιγίδες και ισχυροί βοριάδες, αλλά καλό καιρό στις υπόλοιπες περιοχές.

Ένα φαινόμενο αεροχείμαρρου με ανέμους ταχύτητας 240 χιλ/ώρα στο εσωτερικό του, στα 5000 όμως μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, θα φτάσει στα βόρεια την Τρίτη το βράδυ προκαλώντας ισχυρούς κατά τόπους βοριάδες και στην Ελλάδα όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και στη στεριά, με ριπές που ίσως ξεπεράσουν τοπικά και τα 9-10 μποφόρ.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει 2-4 ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από αργά το βράδυ θα στραφούν βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες.

Ο καιρός την Τρίτη

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία της Κρήτης, αλλά και πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Ωστόσο γρήγορα στα δυτικά και στη συνέχεια στα κεντρικά και τα βόρεια, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ως τη νύχτα θα περιοριστούν στη νότια
και ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και μέχρι το μεσημέρι στα πελάγη τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και δε θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα και τα κεντρικά της ανατολικής χώρας τους 08 με 10 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 12 βαθμούς. Στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς αλλά σε αυτές τις περιοχές η πτώση θα είναι αισθητή από το απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός την Τετάρτη

Στην Εύβοια, τις Σποράδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες παροδικές νεφώσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά.