Το λιονταρόψαρο ψαρεύτηκε στα ρηχά (σ.σ. βάθος 4 μέτρων, πετρώδες), στο συγκεκριμένο σημείο όπου σύμφωνα με μαρτυρίες έχουν εντοπιστεί ακόμα τρία τέτοια ψάρια που εξουδετερώθηκαν επίσης…
Τα τελευταία χρόνια οι «επισκέψεις» του λιονταρόψαρου σε αρκετά σημεία της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου πύκνωναν, και τον Νοέμβριο του 2018 καταγράφηκε το πρώτο λιονταρόψαρο στην Πελοπόννησο, όταν ο απειλητικός θαλάσσιος «εισβολέας» εντοπίστηκε μεταξύ Στούπας και Καρδαμύλης, στην Μεσσηνία.
Σε κυπρο-βρετανική επιστημονική έρευνα, που δημοσιοποιήθηκε αμέσως από αντίστοιχη προειδοποίηση της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης (IUCN), επισημαίνεται πως το λιονταρόψαρο είναι ίσως «ο πιο επικίνδυνος από τους ουκ ολίγους απειλητικούς θαλάσσιους εισβολείς».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.