Μια σπάνια δηλητηριώδης οχιά με δυο κεφάλια εντόπισαν στελέχη της ινδικής δασική υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Haffkine, στην Βομβάη.
Όπως αναφέρει ο δασοφύλακας Σουσάντα Νάντα η συγκεκριμένη οχιά του Ράσελ οφείλει την ιδιομορφία της σε κάποια γενετική ανωμαλία.
«Διπλός κίνδυνος. Η οχιά του Ράσελ είναι και με διαφορά πιο επικίνδυνη από τα πιο δηλητηριώδη φίδια, καθώς το δηλητήριό της έχεις παρενέργειες ακόμη κι αν γλιτώσεις το αρχικό δάγκωμα».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το μικρό μέγεθος του αδένα που περιέχει το δηλητήριο της οχιάς του Ράσελ-δεν ξεπερνά σε διαστάσεις ένα φασόλι-οι συνέπειες του δαγκώματός της είναι φοβερές.
Είναι τόσο τοξικό που ακόμα κι αν επιζήσεις του δαγκώματος, τα προβλήματα στον οργανισμό των θυμάτων εξακολουθούν για πολύ καιρό.
Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις επιζώντων από δάγκωμα οχιάς του Ράσελ που τους έπεσαν τα μαλλιά και όλη η τριχοφυΐα στο σώμα τους, έχασαν βάρος, ενώ απώλεσαν και την όποια σεξουαλική επιθυμία και ικανότητα αναπαραγωγής.
Double danger😳😳
Two headed Russell’s Viper rescued in Maharashtra. Genetic abnormality and hence low survival rates in the wild.The Russell’s Viper is far more dangerous than most poisonous snakes because it harms you even if you survive the initial bite. pic.twitter.com/ATwEFFjaGy
— Susanta Nanda (@susantananda3) August 8, 2020