Ο ψαράς Μανώλης Κουκουράκης επέστρεψε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και στα δίχτυα του δεν είχε μόνο ψάρια.
Με ποικιλία θαλάσσιων ειδών επέστρεψε στη στεριά ο έμπειρος ψαράς, καθώς μεταξύ όλων όσων πιάστηκαν στα δίχτυα του ήταν και δέκα μπλε καβούρια, που θεωρούνται εκλεκτός μεζές, αλλά και αρκετά λεοντόψαρα.
Το callinectes sapidus ή μπλε καβούρι θεωρείται από τα νοστιμότερα καρκινοειδή. Είναι καβούρι του Ατλαντικού, γνωστό και πολύ αγαπημένο στην Αμερική, που έφθασε μέχρι τις ακτές της Ιαπωνίας, τη Βαλτική και εν συνεχεία την Ευρώπη. Στη χώρα μας εμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, για να εξαφανιστεί σχεδόν κατόπιν και να επανέλθει δριμύτερο πριν από περίπου μια δεκαετία.
Του έχουν αποδώσει το χαρακτήρα «εισβολέα», γιατί δεν είναι ενδημικό είδος, προσαρμόστηκε όμως και έμεινε. Πλέον, μπλε καβούρια συναντάμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όπως φαίνεται και στον κόλπο του Μεραμβέλλου…