Για πρώτη φορά μετά τις φονικές πυρκαγιά του 2019-2020 βρέθηκε ένα πυγμαίο πόσουμ.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας την περίοδο 2019-2020 έκαψαν σχεδόν τη μισή χώρα και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ή να εκτοπιστούν σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ζώα!

Ένα από τα είδη που ανησυχούσαν ότι έχει χαθεί οριστικά ήταν εκείνο των πυγμαίων πόσουμ. Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του οικοτόπου τους και κανείς δεν είχε δει τα σπάνια, μικροσκοπικά πλάσματα από τότε που σημειώθηκαν οι φονικές πυρκαγιές.

Ωστόσο, η ελπίδα επέστρεψε με την ανακάλυψη ενός πυγμαίου πόσουμ στο νησί Καγκουρό από τη ΜΚΟ «Kangaroo Island Land for Wildlife» για την διατήρηση της άγριας πανίδας.

Ζυγίζοντας μόλις 7 γραμμάρια, τα πυγμαία πόσουμ περιγράφονται συχνά ως τα μικρότερα πόσουμ στον κόσμο. Εκτός από το νησί Καγκουρό, συναντώνται κυρίως στην Τασμανία, στη Νότια Αυστραλία και στη Βικτώρια.

Δεδομένου του μικρού μεγέθους τους, είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να μελετηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαζί με τα πόσουμ, κι άλλα είδη άγριας ζωής. Πρόκειται για υπέροχα νέα για το μέλλον κάθε είδους και τώρα το Kangaroo Island Land for Wildlife θέλει να κάνει ό,τι μπορεί για να τα προστατεύσει. Δεδομένου ότι οι πυρκαγιές κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του οικοτόπου τους, τα ευάλωτα ζώα χρειάζονται όλη τη βοήθεια που μπορούν να έχουν, καθώς είναι πλέον περισσότερο εκτεθειμένα σε αρπακτικά ζώα.