Τα παρακάτω 5 είδη ζώων υπάρχουν ακόμα στον πλανήτη αλλά είναι τα σπανιότερα.
5. Λεοπάρδαλη του Αμούρ
Πολλά είδη αιλουροειδών βλέπουν τους πληθυσμούς ρους να μειώνονται, αλλά ένα από τα σπανιότερα είναι η Λεοπάρδαλη του Αμούρ. Υπολογίζεται πως υπάρχουν 84 στην φύση και περίπου 170 σε αιχμαλωσία. Το πανέμορφο αυτό ζώο ζει στην Ρωσία και στην Κίνα και ζει 10 με 15 χρόνια στην φύση και περίπου 20 σε αιχμαλωσία.
4. Κροκόδειλος Φιλιππίνων
Πρόκειται για το είδος κροκοδείλου που βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο παγκοσμίως. Παλαιότερα, τους έβρισκες σε όλο το νησί, αλλά πλέον λόγω του κυνηγιού και της καταστροφής των βιοτόπων του, έχουν απομείνει λιγότεροι από 100 στην φύση και ελάχιστοι σε αιχμαλωσία. Ευτυχώς προστατεύεται και αν θανατωθεί το πρόστιμο φτάνει τα 2.500 δολάρια.
3. Ρινόκερος της Σουμάτρας
Μπορείς να τους ξεχωρίσεις από τους υπόλοιπους από το τριχωτό τους δέρμα. Παλιότερα τους έβρισκες σε περισσότερες από 10 χώρες αλλά πλέον όσοι έχουν απομείνει ζουν στην Σουμάτρα και στο Βόρνεο. Μερικοί ισχυρίζονται πως έχουν απομείνει μόλις 30 στην άγρια φύση και ελάχιστοι σε αιχμαλωσία.
2. Τίγρης της Νότιας Κίνας
Η πανέμορφη τίγρης που ζει στην Νότια Κίνα βρίσκεται λίγο πριν την εξαφάνιση. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως στην ουσία έχει εξαφανιστεί στη φύση και κανείς εδώ και 25 χρόνια εκτός αιχμαλωσίας. Σε αιχμαλωσία βρίσκονται λιγότερες από 100 σε προγράμματα αναπαραγωγής της Κίνας. Το 2007 γεννήθηκε η πρώτη εκτός Κίνας σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στη Νότια Αφρική και από τότε, έχουν γεννηθεί κι άλλες στο ίδιο καταφύγιο.
1. Βακίτα
Η Βακίτα είναι θαλάσσιο θηλαστικό και μοιάζει αρκετά με δελφίνι. Αυτή τη στιγμή είναι το πιο σπάνιο ζώο στον πλανήτη, με μόλις 10 να έχουν επιβιώσει στη φύση, αν και υπάρχει 95% πιθανότητα αυτός ο αριθμός να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 22. Κανένα Βακίτα δεν βρίσκεται σε αιχμαλωσία. Πρόκειται για το μικρότερο είδος κητωδών θηλαστικών και ευκολά πιάνονται σε δίχτυα. Από το 1958 που ανακαλύφθηκαν ο πληθυσμός τους μειώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς. Επίσης σε αυτό βοήθησε το ότι βρίσκονται μόνο σε άν μέρος του κόσμου, στον βόρειο κόλπο της Καλιφόρνια. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένα επιτυχημένο πρόγραμμα αναπαραγωγής τους ώστε να βοηθήσει στην αύξηση του πληθυσμού τους.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.