ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λιοντάρι επιτέθηκε σε ανήλικο στις ΗΠΑ – Του έκαναν ευθανασία

Τα λιοντάρια του βουνού σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους

Λιοντάρι επιτέθηκε σε ανήλικο στις ΗΠΑ – Του έκαναν ευθανασία

Άγρια επίθεση δέχθηκε ένα 5χρονο αγόρι από ένα λιοντάρι σε ένα δημοφιλές πάρκο της Νότιας Καλιφόρνιας. 

Το παιδί δέχθηκε επίθεση το απόγευμα της Κυριακής ενώ έπαιζε κοντά στο τραπέζι πικνίκ της οικογένειάς του στο κρατικό πάρκο Μαλιμπού Κρικ δυτικά του Λος Άντζελες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνιας.

«Ένας ή περισσότεροι ενήλικες όρμησαν στο λιοντάρι και αυτό απελευθέρωσε το αγόρι», ανέφερε η ανακοίνωση. «Πολλοί μάρτυρες είδαν την επίθεση και παρατήρησαν το λιοντάρι του βουνού να σκαρφαλώνει σε ένα κοντινό δέντρο».

Το παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο με τραύματα που ήταν σημαντικά αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα.

Το λιοντάρι παρέμεινε στο δέντρο μέχρι να φτάσουν οι δασοφύλακες των κρατικών πάρκων και να διαπιστώσουν ότι αποτελούσε απειλή για το κοινό. Το ζώο υποβλήθηκε σε ευθανασία με πυροβόλο όπλο, δήλωσαν οι αρχές.

Τα λιοντάρια του βουνού σπάνια επιτίθενται σε ανθρώπους. Περίπου 20 επιθέσεις έχουν επιβεβαιωθεί στην Καλιφόρνια σε περισσότερο από έναν αιώνα καταγραφής, και μόνο τρεις ήταν θανατηφόρες, δήλωσε νωρίτερα φέτος το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Σεπτέμβριο του 2023, ένα 7χρονο αγόρι δαγκώθηκε από ένα λιοντάρι του βουνού ενώ περπατούσε με τον πατέρα του γύρω στο σούρουπο σε ένα πάρκο κοντά στη Σάντα Κλαρίτα, βόρεια του Λος Άντζελες. Ο πατέρας τρόμαξε το ζώο και το παιδί νοσηλεύτηκε για σχετικά ελαφρά τραύματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.