
Ένας τουρίστας στην περιοχή Κανάλια της Μυκόνου, βρέθηκε μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα, όταν είδε μια φώκια να «κυκλοφορεί» στη μέση του δρόμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλές ενοικιαζόμενες βίλες.
Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, το πρώτο πράγμα που έκανε ο άνδρας ήταν να ειδοποιήσει τις αρχές υπό τον φόβο κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο να πατήσει το ζώο.
Στο σημείο έσπευσε η επικεφαλής του περιβαλλοντικού οργανισμού All For Blue. Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες και σε συνεννόηση με ανθρώπους της Εταιρείας για την Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm) το συμπαθές θηλαστικό, το οποίο φαινόταν αρκετά κουρασμένο, απομακρύνθηκε από το οδόστρωμα και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου έλαβε την κατάλληλη φροντίδα και λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στην θάλασσα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φώκια ήρθε από την Μήλο ενώ συγκινητική ήταν ανταπόκριση των κατοίκων του νησιού ο οποίοι μόλις πληροφορήθηκαν το γεγονός έτρεξαν να βοηθήσουν.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.