ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέα Ζηλανδία: Η πιο σπάνια φάλαινα του κόσμου ξεβράστηκε σε παραλία – Μόνο 6 δείγματα έχουν βρεθεί παγκοσμίως (φωτο) 

Τα λείψανα της φάλαινας έχουν τοποθετηθεί σε ψυκτική αποθήκη

Νέα Ζηλανδία: Η πιο σπάνια φάλαινα του κόσμου ξεβράστηκε σε παραλία – Μόνο 6 δείγματα έχουν βρεθεί παγκοσμίως (φωτο) 

Η πιο σπάνια φάλαινα του κόσμου ξεβράστηκε τον περασμένο μήνα σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας. 

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το BBC, επιστήμονες που εξέτασαν το νεκρό ζώο αναγνώρισαν τη φάλαινα ως η φάλαινα με τα «δόντια φτυαριού», που είναι το σπανιότερο στον κόσμο.

Το συγκεκριμένο είδος φάλαινας, μάλιστα, θεωρείται τόσο σπάνιο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ ζωντανό, ενώ όπως αναφέρει ο αξιωματούχος του Τμήματος Προστασίας της Φύσης (DOC), Γκέιμπ Ντέιβις, μόνο έξι δείγματα να έχουν καταγραφεί ποτέ παγκοσμίως.

Το πλάσμα αυτό, που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1874, έχει μήκος πέντε μέτρα και προσδιορίστηκε από το ράμφος του, τα χρωματικά σχέδιά του, τα δόντια του και το σχήμα του κρανίου του. Μάλιστα, η φάλαινα λέγεται ότι μοιάζει με τεράστιο δελφίνι.

Τα λείψανα της φάλαινας έχουν τοποθετηθεί σε ψυκτική αποθήκη, ενώ διεξάγονται δοκιμές DNA, με τους ειδικούς να λένε ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η τελική ταυτοποίηση.

Μιας και ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά στην επιστημονική κοινότητα για την φάλαινα με τα «δόντια φτυαριού», αφού το πλάσμα δεν έχει παρατηρηθεί από τους επιστήμονες ποτέ εν ζωή, το νεκρό αυτό ζώο θα μπορούσε να συμβάλλει στο να ανακαλυφθούν περισσότερα για αυτό το σπάνιο είδος.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν για τη φάλαινα που ξεβράστηκε στις εκβολές του ποταμού Taiari, στην επαρχία Otago στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας στις 4 Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας θεωρούν τις φάλαινες με τα «δόντια φτυαριού» ως «taonga», δηλαδή ιερό θησαυρό και το DOC δήλωσε ότι οι τοπικές κοινότητες των Μαορί θα λάβουν μέρος στη λήψη αποφάσεων για την τύχη της φάλαινας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.