Το κομμένο πόδι ενός σέρφερ που δέχτηκε επίθεση από καρχαρία ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας, με τους γιατρούς να αγωνίζονται τώρα να δουν αν μπορεί να επανακολληθεί.

Ο Kai McKenzie, 23 ετών, έκανε σέρφινγκ κοντά στο Port Macquarie στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW) την Τρίτη, όταν ένας λευκός καρχαρίας ύψους 3 μέτρων τον δάγκωσε.

Κατάφερε να πιάσει ένα κύμα και να φτάσει στην ακτή, όπου ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας χρησιμοποίησε έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο για να σταματήσει την αιμορραγία του, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πόδι του ξεβράστηκε λίγο αργότερα και οι ντόπιοι το έβαλαν στον πάγο πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου μια ιατρική ομάδα αξιολογεί τώρα τις επιλογές χειρουργικής επέμβασης.

Ο McKenzie παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι οποίες ευχαρίστησαν τον εκτός υπηρεσίας αστυνομικό για την ταχεία ανταπόκρισή του στο περιστατικό.
«Χρησιμοποίησε το λουρί του σκύλου του ως τουρνκέ… και ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή μέχρι να φτάσουν εκεί οι νοσοκόμοι», δήλωσε η Kirran Mowbray του NSW Ambulance.

NSW police

Περιέγραψε τον McKenzie ως «ήρεμο» και «ικανό να μιλήσει» μετά την επίθεση. «Είναι απλά ένας πραγματικά γενναίος και θαρραλέος νέος», πρόσθεσε.
Ο McKenzie μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο λίγο μετά το περιστατικό, προτού μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο John Hunter – το οποίο είναι ένα σημαντικό κέντρο τραυμάτων – στο Newcastle, περίπου 200 χιλιόμετρα μακριά. Το μακρύ ταξίδι έκανε και το κομμένο πόδι του.

Ο ενθουσιώδης σέρφερ είχε μόλις πρόσφατα επιστρέψει στο νερό μετά από έναν σημαντικό τραυματισμό στον αυχένα, ο οποίος τον ανάγκασε να διακόψει το άθλημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Δημιουργήθηκε μια σελίδα GoFundMe για να βοηθηθεί η οικογένεια του McKenzie με τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης και αποκατάστασης, η οποία μέχρι την Τετάρτη είχε συγκεντρώσει πάνω από 75.000 δολάρια Αυστραλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ στην Αυστραλία σημειώνονται περισσότερες επιθέσεις καρχαριών από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ, οι θανατηφόρες επιθέσεις παραμένουν σχετικά σπάνιες.