ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Ταϊβάν: «Καρχαρία-καλικάντζαρο» 910 κιλών έπιασε στα δίχτυα του ψαράς (βίντεο)

Πήρε το όνομά του από την απόκοσμη εμφάνισή του

Ταϊβάν: «Καρχαρία-καλικάντζαρο» 910 κιλών έπιασε στα δίχτυα του ψαράς (βίντεο)

Σε μια απροσδόκητη ανατροπή κατά τη διάρκεια ενός αλιευτικού ταξιδιού ρουτίνας στα ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν, οι επαγγελματίες ψαράδες έπιασαν ένα εκπληκτικό αλίευμα που προκάλεσε σοκ στην επιστημονική κοινότητα.

Με βάρος σχεδόν 910 κιλών, οι ψαράδες έπιασαν έναν εξαιρετικά σπάνιο και άπιαστο «καρχαρία καλικάντζαρο» ενώ ψάρευαν με τράτα για ψάρια.

Το Ωκεάνιο Καλλιτεχνικό Μουσείο της Ταϊβάν, το οποίο απέκτησε πρόσφατα το εντυπωσιακό παρεμπίπτον αλίευμα, περιέγραψε το πλάσμα ότι ανήκει στην οικογένεια των προϊστορικών καρχαριών και ότι είναι ένα ζωντανό απολίθωμα μεγάλης σπανιότητας.


Με το ημιδιαφανές δέρμα, το ροζ σώμα και τους απειλητικούς κυνόδοντες, το είδος αυτό αιχμαλωτίζει τη φαντασία.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το μοναδικό δείγμα φέρεται να αλιεύθηκε από αυστραλιανή μηχανότρατα στα ανοικτά της κωμόπολης Su’ao, που βρίσκεται περίπου 45 μίλια νοτιοανατολικά της Ταϊπέι.

Ο καρχαρίας καλικάντζαρος, γνωστός και ως «καρχαρίας διάβολος», πήρε το όνομά του από την απόκοσμη εμφάνισή του, που χαρακτηρίζεται από κυματιστές σειρές οδοντωτών δοντιών, ημιδιαφανές γκρι-ροζ δέρμα και ένα προεξέχον επιμήκες ρύγχος.

Φωτογραφίες από την αξιοσημείωτη λεία μοιράστηκαν στη σελίδα του μουσείου της Ταϊβάν στο Facebook, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού του απόκοσμου πλάσματος.

Η ανακάλυψη ενός τόσο σπάνιου και αινιγματικού πλάσματος χρησιμεύει ως υπενθύμιση των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα βάθη του ωκεανού.

Η ύπαρξη του καρχαρία καλικάντζαρου παραπέμπει σε μια εποχή πολύ παλιά, προσφέροντας τόσο στους επιστήμονες όσο και στους λάτρεις του είδους μια ματιά στην αρχαία ιστορία αυτών των κορυφαίων θηρευτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόκτηση αυτού του αξιοσημείωτου δείγματος από το Ωκεάνιο Καλλιτεχνικό Μουσείο της Ταϊβάν παρέχει μια ανεκτίμητη ευκαιρία στους ερευνητές να μελετήσουν και να μάθουν περισσότερα για αυτό το ασύλληπτο είδος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.