ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Βίντεο: Η μοναδική στιγμή που αετός πιάνει το θήραμα του

Οι φαλακροί αετοί πιάνουν ζωντανούς, εξασθενημένους σολομούς

Βίντεο: Η μοναδική στιγμή που αετός πιάνει το θήραμα του

Οι φαλακροί αετοί επιλέγουν τον σολομό ως πηγή τροφής τόσο κατά το στάδιο της ωοτοκίας όσο και κατά το στάδιο της αναπαραγωγής του σολομού.

Κατά τη διάρκεια του σταδίου της αναπαραγωγής, οι φαλακροί αετοί πιάνουν ζωντανούς, εξασθενημένους σολομούς που μεταναστεύουν από τον ωκεανό προς τα ανάντη σε ρεύματα ή ποτάμια γλυκού νερού. Αυτοί οι σολομοί αναλαμβάνουν ένα τρομερό ταξίδι πίσω στα νερά όπου γεννήθηκαν για να γεννήσουν τα αυγά τους, παρέχοντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους αετούς να τους κυνηγήσουν.

Στο στάδιο της αναπαραγωγής, όταν οι σολομοί έχουν ολοκληρώσει την αναπαραγωγή τους και είναι είτε νεκροί είτε πεθαίνουν, οι φαλακροί αετοί στρέφουν την προσοχή τους σε αυτά τα εύκολα διαθέσιμα κουφάρια.

Η περίοδος αναπαραγωγής σολομού στην Αλάσκα, μια κρίσιμη περίοδος τόσο για τον σολομό όσο και για τους φαλακρούς αετούς, διαρκεί συνήθως από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του χειμώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η περίοδος παρέχει ένα ζωτικό παράθυρο για τους αετούς να γευματίσουν και να προετοιμαστούν για τους σκληρότερους μήνες που έρχονται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.