Σε μια προσπάθεια ελέγχου της αυξανόμενης και επικίνδυνης συμπεριφοράς που δείχνουν ορισμένοι άμυαλοι κάτοικοι στο Δήμο Αλεξανδρούπολης θανατώνοντας κατοικίδια αλλά και αδέσποτα ζώα, προχωρά η διοίκηση του Δήμου.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αναφέρει ότι:

«Το πρόσφατο περιστατικό δηλητηρίασης ζώων στην περιοχή μας δεν έχει καμία θέση στην τοπική μας κοινωνία και το καταδικάζουμε απερίφραστα.

Επιπλέον, η περίθαλψη ενός γατιού -που τελικά κατέληξε- και η διαπίστωση ότι έφερε βόλι από πυροβολισμό, όπως έδειξε καθαρά η ακτινογραφία, εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά και ταυτόχρονα καμία ανοχή. Ήδη έχει κατατεθεί μήνυση κατά αγνώστων.

Οι παραπάνω πράξεις δεν αποτελούν απλώς εγκληματική ενέργεια κατά των αθώων ζώων, αλλά αντιτίθενται στις αξίες της ευθύνης και του σεβασμού προς τη ζωή. Οι ενέργειες αυτές είναι απαράδεκτες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τα περιστατικά και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Επιπλέον, καλούμε όποιον έχει πληροφορίες σχετικά με τα περιστατικά να τις καταθέσει ώστε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση και σύλληψη των υπευθύνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος είναι ζήτημα όλων μας και απαιτεί τη συνεργασία και την ενεργή στάση της κοινωνίας».