ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

«Είδος υπό εξαφάνιση» οι κοραλλιογενείς ύφαλοι – Τι προκαλεί την εκτεταμένη απώλειά τους

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία εξαφάνιση στο συγκεκριμένο θαλάσσιο περιβάλλον

«Είδος υπό εξαφάνιση» οι κοραλλιογενείς ύφαλοι – Τι προκαλεί την εκτεταμένη απώλειά τους

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η επιστημονική κοινότητα μετά από πρόσφατα ευρήματα ερευνών που αποδεικνύουν την αυξανόμενη λεύκανση των κοραλλιογενών υφάλων και κατ’επέκτασιν τον «θάνατό» τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λεύκανση συνιστά ένα δείγμα πρόωρης γήρανσης για τα συγκεκριμένα θαλάσσια περιβάλλοντα που οφείλονται από την απομάκρυνση των πολύχρωμων φυκιών, εξαιτίας του θερμικού στρες των ωκεανών.

Μάλιστα, βασιζόμενοι σε ευρήματα που διαθέτουν στα χέρια τους, από τον Ινδικό, τον Ατλαντικό αλλά και τον Ειρηνικό Ωκεανό, η υπεραλίευση όπως επίσης και η παρουσία πολλών πλοίων στις θάλασσες αυτών των ωκεανών με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οδηγεί στην πρόωρη θανάτωση των πολύχρωμων αυτών υφάλων.

Mιλώντας στο Reuters ο συντονιστής της NOAA Coral Reef Watch, Derek Manzello δήλωσε πως:

«Αυτό το συμβάν εξακολουθεί να αυξάνεται σε χωρική έκταση και έχουμε σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ κατά περισσότερο από 11% σε περίπου μισό χρόνο.

Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει σοβαρές συνέπειες στους υφάλους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η λεύκανση μπορεί να αναχαιτιστεί, αν οι αρμόδιες αρχές λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και προβούν σε ουσιαστικές ενέργειες που θα κάνουν ξανά γόνιμους τους κοραλλιογενείς υφάλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.