
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, το πρωί της Δευτέρας (17/2) πραγματοποίησε αυτοψία στο Παλιό Λιμάνι της Σαντορίνης στο ύψος του τελεφερίκ καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.
Όπως είπε μιλώντας σε ιστοσελίδα, από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται περίπου 1.000.000 τουρίστες και στόχος είναι μέχρι αρχές Απριλίου να έχουν εκτελεστεί όλα τα έργα τα οποία θα υποδείξουν, ώστε να αυξηθεί ο βαθμός ασφαλείας των επισκεπτών.
«Στη συγκεκριμένη θέση του παλιού λιμένα είναι να ελέγξουμε την αστάθεια των πρανών. Από εδώ διέρχονται περίπου 1.000.000 τουρίστες κάθε χρόνο και βέβαια το κάτω μέρος του λιμανιού επισκέπτονται ακόμη περισσότεροι λόγω της προσέγγισης των κρουαζιερόπλοιων.
Ο στόχος είναι να ελέγξουμε την αστάθεια των πρανών έτσι ώστε να μπορέσουμε να προτείνουμε τα απαιτούμενα έργα και τις απαιτούμενες βάσεις για να υπάρχει αυξημένο ποσοστό ασφάλειας.
Θεωρούμε ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αρχές Απριλίου να έχουν εκτελεστεί όλα τα έργα τα οποία θα υποδείξουμε έτσι ώστε να αυξηθεί ο βαθμός της ασφάλειας των επισκεπτών.
Οι σεισμοί που γίνονται είναι μέσα στα πλαίσια που περιμένουμε. Είναι σεισμοί με αυξομειώσεις αλλά θα γίνονται λιγότεροι όσο περνάει ο καιρός και το μέσο μέγεθος σιγά σιγά θα πέσει», είπε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε:
«Ο θόρυβος ο οποίος ακούγεται μαζί με τις σεισμικές δονήσεις είναι αποτέλεσμα της διάχυσης των σεισμικών κυμάτων στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να ακούμε έντονους θορύβους. Συχνά σε κοντινούς σεισμούς αυτοί οι θόρυβοι ακούγονται πάρα πολύ έντονα. Είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο το οποίο παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.