ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από 5.000 άγνωστους ιούς στους ωκεανούς της Γης

Η νέα αυτή ανακάλυψη θα βοηθήσει τους ερευνητές να καταλάβουν την εξέλιξη της πρώτης ζωής στη Γη

Επιστήμονες ανακάλυψαν πάνω από 5.000 άγνωστους ιούς στους ωκεανούς της Γης

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ohio State στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι εντόπισαν πέντε χιλιάδες ιούς RNA.

Πρόκειται για ιούς που δεν χρησιμοποιούν το DNA (δύο πολυνουκλεοτιδικές αλυσίδες) ως γενετικό υλικό αλλά το RNA που το μόριο του είναι μονόκλωνο δηλαδή χρησιμοποιεί μια αλυσίδα.

Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ιοί έχουν πολύ μεγάλη ποικιλομορφία και θα πρέπει για ορισμένους από αυτούς να δημιουργηθούν νέες κατηγορίες ιών.

«Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς ιούς RNA είναι οι ιοί της γρίπης, ο έμπολα και ο κορωνοϊός που προκάλεσε την πανδημία. Όμως αυτοί οι ιοί είναι απλά ένα ελάχιστο μέρος όσων υπάρχουν στον πλανήτη. Θέλουμε να μελετήσουμε όλους αυτούς τους ιούς συστηματικά και σε ευρεία κλίμακα εξερευνώντας ένα περιβάλλον όπως αυτό των ωκεανών που δεν έχει εξερευνηθεί σε αυτό το επίπεδο επαρκώς μέχρι σήμερα» αναφέρει ο Μάθιου Σάλιβαν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δημοσιεύει την ανακάλυψη στην επιθεώρηση «Science».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές ανέλυσαν 35 χιλιάδες δείγματα νερού που συλλέχθηκαν από 121 περιοχές και στους πέντε ωκεανούς της Γης. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός μεγάλου ερευνητικού προγράμματος, του Tara Oceans Consortium, που μελετά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους ωκεανούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.