Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του, την Τετάρτη (20/09), ως προς τον κίνδυνο από σεισμούς που διατρέχει ο ουρανοξύστης ύψους 205 μέτρων, ο οποίος χτίζεται στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Παπαδόπουλος έγραψε:

«Ουρανοξύστης ύψους 205 μέτρων ήδη κατασκευάζεται στο Ελληνικό! Απορώ ποιος έδωσε άδεια και τι θα κερδίσει η κοινωνία. Και με αφήνει έκπληκτο η δήλωση εκπροσώπου της κατασευάστριας εταιρίας ότι λαμβάνουν υπόψη την τοπική σεισμικότητα, η οποία στο Ελληνικό είναι χαμηλή».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν είδα να αναφέρεται ότι ο μεγάλος κίνδυνος, για τέτοια πολώροφα κτήρια προέρχεται από τους σεισμούς ενδιάμεσου βάθους (δηλαδη περίπου από 35 χλμ. έως 80 χλμ.) που γίνονται στο ελληνικό σεισμικό τόξο με μεγέθη μεγαλύτερα του 7. Τέτοια κτήρια απειλούνται από τα σεισμικά κύματα περιόδου ενός δευτερόλεπτου γιατί και η ιδιοπερίοδος ταλάντωσης αυτών των κτηρίων είναι ίδια, οπότε παραμονεύει ο κίνδυνος του συντονισμού».

Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε το εξής: «Οι σεισμοί αυτού του τύπου είναι σπάνιοι αλλά υπαρκτοί.

Και η πρόσφατη πλημμύρα στη Θεσσαλία ήταν πολύ σπάνια, αλλά συνέβη. Ελπίζω ότι στον αντισεισμικό σχεδιασμό του ουρανοξύστη, τελικά οι κατασκευαστές θα λάβουν υπόψη τους μεγάλους σεισμούς ενδιαμέσου βάθους του ελληνικού τόξου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!