ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Γ.Παπαδόπουλος: «Συμπληρώσαμε τριετία που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα»

Τι είπε για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χθες στην Τουρκία

Γ.Παπαδόπουλος: «Συμπληρώσαμε τριετία που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα»

O διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (17/10), τόνισε πώς «στις 12 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε μια τριετία που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό, δηλαδή 6 Ρίχτερ και πάνω».

Παράλληλα μίλησε και τον χθεσινό μεγάλο σεισμό στην Τουρκία κλίμακας 5,9 Ρίχτερ.

Αναφορικά για το πως ο μεγάλος σεισμός στην Τουρκική χώρα μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, ο σεισμός δεν έχει τόσο μεγάλο μέγεθος για να επηρεάσει και την δική μας χώρα και την γύρω περιοχή.

Εκείνο που είναι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αυτόχθονες σεισμοί, αυτοί που έχουν την εστία τους εδώ. Προχθές 12 Οκτωβρίου συμπληρώσαμε μια τριετία που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό, δηλαδή 6 Ρίχτερ και πάνω».

Συνεχίζοντας είπε: «Αυτό σημαίνει πως την προηγούμενη τριετία απελευθερώθηκε μεγάλο ποσό σεισμικής ενέργειας με 6 σεισμούς που υπερέβαιναν τον μέσο όρο, τώρα περνάμε μια περίοδο σεισμικής ύφεσης, αλλά προφανώς προετοιμάζεται η επόμενη φάση σεισμικής έξαρσης».

Σχετικά με τον σεισμό στην Τουρκία είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι συνέχεια του περσινού σεισμού, έγινε στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που είχε ενεργοποιηθεί πέρυσι τον Φεβρουάριο στην Τουρκία.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ακόμη μεγαλύτερο σεισμό σύμφωνα και με την εκτίμηση Τούρκων σεισμολόγων. Μπορούμε να πούμε ότι και ο χθεσινός σεισμός είναι μετασεισμός του περσινού σεισμού που είχε ξεσπάσει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.