Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι των Τρικάλων και πολλών χωριών του Κάμπου, καθώς τις τελευταίες ημέρες η περιοχή έχει γεμίσει με τριζόνια.

Τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα όπου υπάρχει έντονος φωτισμός, ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, κανείς δεν θυμάται να έχει ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν τόσο μεγάλος αριθμός από τριζόνια. Κάτοικοι κάνουν λόγο για «κατσαρίδες που πετάνε».

Τρυπώνουν σε χαραμάδες που βρίσκονται κυρίως στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν παράθυρα καθώς εισβάλουν αμέσως μέσα στα σπίτια.

Ο κόσμος ζητά να γίνει ψεκασμός στα σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση αυτών των εντόμων, καθώς φοβάται για τυχόν αρρώστιες ή επιδημίες που μπορεί να μεταφέρουν.

Ενδεικτικά βίντεο και φωτογραφίες που επικρατούν στην περιοχή από την εμφάνιση των τριζονιών δημοσίευσε από τον Πυργετό Τρικάλων το τονίζοντας ότι ανάλογες εικόνες παρατηρούνται σε πάρα πολλά σημεία μέσα στα Τρίκαλα και σε πολλά χωριά του κάμπου.

">

Για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων που γνωρίζει το πρόβλημα δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

Κατσαρίδες «πολιορκούν» τη Λάρισα!

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Λάρισα λόγω των ιπτάμενων κατσαριδών που φαίνεται ότι έχουν κατακλύσει την πόλη, μετά τις συνεχόμενες ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Οι ευμεγέθεις κατσαρίδες με τα κόκκινα φτερά με την επιστημονική ονομασία «Periplaneta americana» είναι το μεγαλύτερο είδος κατσαρίδας που εντοπίζεται στη χώρα μας και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της θεσσαλικής πόλης, οι οποίοι «σφραγίζουν» νεροχύτες και σιφώνια προκειμένου να εμποδίσουν τα έντομα να μπουν στα σπίτια και τα μαγαζιά τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο κάτοικοι, με πλάνα από σπίτια και πάρκο της πόλης, τα οποία έχουν δεχθεί «επιδρομή» από τις κατσαρίδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!