Τελικά, τον Ζελένσκι έπρεπε να είχαμε το 2010. Θα ζητούσε κι άλλα 350 δισ. από την τρόικα και το ΔΝΤ...

Γερμανός γεωφυσικός αποκαλύπτει: Πόσο πιθανό είναι να εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης

«Είναι πολύ έντονοι και δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία» είπε ο Κρίστιαν Χύμπσερ

Γερμανός γεωφυσικός αποκαλύπτει: Πόσο πιθανό είναι να εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη έχουν απασχολήσει τον διεθνή τύπο ο οποίος επικεντρώνεται στην πιθανότητα ηφαιστειακής έκρηξης.

Στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau μιλάει ο γερμανός γεωφυσικός Κρίστιαν Χύμπσερ ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τους σεισμούς. «Είναι πολύ έντονοι και δικαιολογημένα προκαλούν ανησυχία», ανέφερε.

Ο Χύμπσερ ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος θαλάσσιας γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, ερευνά τα δύο ηφαίστεια της Σαντορίνης σε στενή συνεργασία με Έλληνες συναδέλφους του.

Όπως αναφέρει η DW, πιστεύει ότι οι σεισμοί δεν σχετίζονται με την ηφαιστειακή δραστηριότητα και διευκρινίζει: «Μελετήσαμε εντατικά το Κολούμπο. Έχει εκραγεί πέντε φορές στη γεωλογική του ιστορία, με μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια μεταξύ των εκρήξεων. Καθώς η τελευταία έκρηξη έγινε πριν από λιγότερο από 400 χρόνια, ο κίνδυνος είναι στατιστικά μάλλον μικρός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.