ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

ΗΠΑ: Κρανίο που ανήκει σε καμπουροφάλαινα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία της Β.Καρολίνας (φώτο)

Οι παραθεριστές στο νησί Hatteras είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαζί του, ωστόσο οι αρχές έδωσαν εντολή να μην το αγγίξουν

ΗΠΑ: Κρανίο που ανήκει σε καμπουροφάλαινα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία της Β.Καρολίνας (φώτο)

Σε παραλία της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, ξεβράστηκε το κρανίο μίας… καμπουροφάλαινας, η οποία  φτάνει σε μήκος τα 18,3 μέτρα και να ζυγίζει περίπου 40 τόνους.

Οι παραθεριστές στο νησί Hatteras είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το αντικείμενο, ωστόσο, οι τοπικές αρχές έδωσαν ρητή εντολή να μην το αγγίξουν.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου εξήγησαν έκτοτε ότι το τμήμα του κρανίου που ανακτήθηκε ήταν μέρος της «κρανιακής κοιλότητας» ενός θαλάσσιου πλάσματος.

«Οι καμπουροφάλαινες (Megaptera novaeangliae) έχουν εξειδικευμένες δομές κρανίου για να υποστηρίζουν τις μοναδικές συμπεριφορές διατροφής τους», εξήγησαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

«Το κρανίο τους είναι σχετικά εύκαμπτο, ιδίως γύρω από τις αρθρώσεις των γνάθων, γεγονός που τους επιτρέπει να ανοίγουν διάπλατα το στόμα τους για να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νερού και τροφής.

Επίσης, έχουν κάτω γνάθους που δεν είναι ενωμένες με το κρανίο τους», επισημάνθηκε ακόμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανακαλύψεις όπως αυτή είναι συνηθισμένες στην περιοχή, με το Πάρκο να προσθέτει ότι η περιοχή αποτελεί «hotspot για τη δραστηριότητα θαλάσσιων θηλαστικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.