ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Ισλανδία: Η λάβα του ηφαιστείου στη χερσόνησο Ρέικιανες έχει φτάσει γύρω από την εκκενωμένη πόλη Γκρίνταβικ

Έχουν απομακρυνθεί οι άνθρωποι από την κοντινή Γαλάζια Λιμνοθάλασσα, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας

Ισλανδία: Η λάβα του ηφαιστείου στη χερσόνησο Ρέικιανες έχει φτάσει γύρω από την εκκενωμένη πόλη Γκρίνταβικ

Λόγω μιας ακόμη ηφαιστειακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες που είναι η τέταρτη από τον Δεκέμβριο και η πιο ισχυρή, η νότια Ισλανδία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η λάβα έχει φθάσει στις ανατολικές άμυνες γύρω από την εκκενωμένη πόλη Γκρίνταβικ.

Επίσης έχουν απομακρυνθεί οι άνθρωποι από την κοντινή Γαλάζια Λιμνοθάλασσα, ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας.

Ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας παραμένει ανοικτός.

Δείτε LIVE εικόνα

Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας της χώρας, η έκρηξη ξεκίνησε το Σάββατο (17/3) μεταξύ Χάγκαφελ και Στόρα Σκόγκφελ – βόρεια του Γκρίνταβικ.

Πρόκειται για παρόμοια τοποθεσία με την έκρηξη που ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου.

Πλάνα από την έκρηξη έδειχναν σύννεφα καπνού και πυρακτωμένο μάγμα να αναβλύζει και να αναβλύζει από οπές στη γη.

Το διεθνές αεροδρόμιο Κέφλαβικ και άλλα περιφερειακά αεροδρόμια δεν επηρεάστηκαν από την έκρηξη.

Ο γεωφυσικός Μάγκνους Τούμι Γκούντμουνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που πέταξαν πάνω από τις πληγείσες περιοχές με ελικόπτερο, δήλωσε ότι η έκρηξη του Σαββάτου ήταν η πιο ισχυρή μέχρι στιγμής.

Δύο ρεύματα λάβας κινούνται δυτικά και νότια. Ο Γκούντμουνσον δήλωσε ότι ήταν επίσης πιθανό η λάβα να εισρεύσει στη θάλασσα, αλλά αυτό μπορεί να μη συμβεί αν η ηφαιστειακή δραστηριότητα εξασθενήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Einar Bessi Gestsson, ειδικός σε θέματα φυσικών καταστροφών στη Νορβηγική Μετεωρολογική Υπηρεσία, δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ισλανδίας RUV ότι θα μπορούσαν να προκύψουν επικίνδυνα αέρια και μικρές εκρήξεις εάν η λάβα έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.