ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Ιταλία: Τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι εκτοξεύουν τέφρα και λάβα – Κυλάει μέχρι τη θάλασσα (βίντεο) 

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την ανώτατη «κόκκινη» προειδοποίηση για το Στρόμπολι

Ιταλία: Τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι εκτοξεύουν τέφρα και λάβα – Κυλάει μέχρι τη θάλασσα (βίντεο) 

Τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι εκτοξεύουν τέφρα και λάβα με αποτέλεσμα οι αρχές στη Σικελία να κλείσουν προσωρινά σήμερα το αεροδρόμιο της Κατάνια.

Η Αίτνα, ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, έχει καταγράψει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, φωτίζοντας τον ουρανό κοντά στην πόλη της Κατάνια, ενώ το Στρόμπολι στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σικελίας εκλύει λάβα η οποία ξεχύνεται στη θάλασσα.

«Κόκκινη» προειδοποίηση για το Στρόμπολι

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την ανώτατη, «κόκκινη», προειδοποίηση για το Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι δήλωσε ότι το Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι αρχές βεβαιώνονται ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι προληπτικά αύξησε τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί.

Κλειστό το αεροδρόμιο στην Κατάνια

Γύρω από την Κατάνια, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, κάτοικοι και αρχές καθαρίζουν την πόλη καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με μαύρη ηφαιστειακή τέφρα, ενώ το γειτονικό αεροδρόμιο ήταν κλειστό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο της Κατάνια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις αναστέλλονται», ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι η λειτουργία αναμένεται να αποκατασταθεί στις 15:00 (τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.