ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Καστοριά: To εντυπωσιακό σπήλαιο και ο μύθος με το δράκο

Ένα πραγματικό έργο τέχνης με δημιουργό την ίδια τη φύση

Καστοριά: To εντυπωσιακό σπήλαιο και ο μύθος με το δράκο

Αν σου αρέσουν οι διηγήσεις παραμυθιών με δράκους και νεραΐδες τότε το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά πρέπει να μπει στη λίστα σου. Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης με δημιουργό την ίδια τη φύση.

Οι συστηματικές έρευνες, ωστόσο, για την εξερεύνησή του άρχισαν πολύ αργότερα, κατά τη δεκαετία του 1960. Μέχρι την εποχή που ανακαλύφθηκε το σπήλαιο ένας μύθος με ένα δράκο κρατούσε το κοινό μακριά από την περιοχή, με τις μανάδες να αποτρέπουν τα παιδιά τους να παίζουν κοντά σε αυτό, καθώς ένας τρομερός δράκος φυλούσε το θησαυρό που βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Ο συγκεκριμένος θρύλος είναι και ο λόγος που το σπήλαιο ονομάστηκε σπήλαιο του Δράκου.

Κατά την έρευνα της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, φυσικά δράκος δεν βρέθηκε, ωστόσο βρέθηκαν τα οστά μιας αρκούδας των σπηλαίων που έζησε σε αυτή πριν από χιλιάδες χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σπήλαιο διαθέτει έναν περίπατο 300 μέτρων φυσικής διαδρομής με υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Συνολικά, αποτελείται από 10 αίθουσες, 7 υπόγειες λίμνες και 5 διαδρόμους- σήραγγες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.