ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κιλκίς: Στέρεψε και η Πικρολίμνη λόγω λειψυδρίας – «Καμπανάκι» από την επιστημονική κοινότητα

Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της λειψυδρίας και ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για το μέλλον

Κιλκίς: Στέρεψε και η Πικρολίμνη λόγω λειψυδρίας – «Καμπανάκι» από την επιστημονική κοινότητα

Ακόμη ένα παράδειγμα των επιπτώσεών της λειψυδρίας έγινε γνωστό αυτή τη φορά στο Κιλκίς και την Πικρολίμνη η οποία έχει πλέον αδειάσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η στάθμη της λίμνης λόγω των συνθηκών που επικρατούν, χρόνο με το χρόνο μειωνόταν και σταδιακά έφτασε στη σημερινή της εικόνα, δηλαδή να μην έχει σταγόνα νερό. Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της λειψυδρίας και ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για το μέλλον.

Λόγω της κατάστασης, ο δήμος Κιλκίς ζήτησε από τους κατοίκους να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ανακοίνωση του, υπάρχει ζήτημα επάρκειας. Ωστόσο το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η επιστημονική κοινότητα. Συνολικά 14 δήμοι της χώρας έχουν κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ αυτών είναι πέντε δήμοι της Κρήτης, η Σέριφος, η Σίφνος, η Λέρος, ο Πόρος, οι Σπέτσες, ο δήμος Σάμης στην Κεφαλονιά καθώς και περιοχές στην Κόρινθο, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις μειωμένες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές την ίδια ώρα που η θερινή τουριστική περίοδος οδεύει προς την κορύφωσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.