Ακόμη ένα παράδειγμα των επιπτώσεών της λειψυδρίας έγινε γνωστό αυτή τη φορά στο Κιλκίς και την Πικρολίμνη η οποία έχει πλέον αδειάσει.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ η στάθμη της λίμνης λόγω των συνθηκών που επικρατούν, χρόνο με το χρόνο μειωνόταν και σταδιακά έφτασε στη σημερινή της εικόνα, δηλαδή να μην έχει σταγόνα νερό. Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της λειψυδρίας και ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για το μέλλον.
Λόγω της κατάστασης, ο δήμος Κιλκίς ζήτησε από τους κατοίκους να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ανακοίνωση του, υπάρχει ζήτημα επάρκειας. Ωστόσο το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η επιστημονική κοινότητα. Συνολικά 14 δήμοι της χώρας έχουν κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ αυτών είναι πέντε δήμοι της Κρήτης, η Σέριφος, η Σίφνος, η Λέρος, ο Πόρος, οι Σπέτσες, ο δήμος Σάμης στην Κεφαλονιά καθώς και περιοχές στην Κόρινθο, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη.
Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις μειωμένες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές την ίδια ώρα που η θερινή τουριστική περίοδος οδεύει προς την κορύφωσή της.