ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας στη Σέριφο: Το νερό φτάνει για δεκαπέντε ημέρες

Το νησί υδροδοτείται από ένα φράγμα

Μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας στη Σέριφο: Το νερό φτάνει για δεκαπέντε ημέρες

Πρωτόγνωρες διαστάσεις έχει πάρει το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Σέριφος. 

Μάλιστα, τα αποθέματα νερού αυτή τη στιγμή αρκούν για μόλις δύο εβδομάδες, ενώ ο Αύγουστος βρίσκεται ακόμη στον «αέρα».

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης, μίλησε για το ζήτημα στον «ΣΚΑΪ».

Συγκεκριμένα είπε: «Η στάθμη του φράγματος βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο της 20ετιας. Το φράγμα έχει να γεμίσει από το 2019, οπότε εδώ και χρόνια συνεχώς η στάθμη είναι χαμηλά».

Το καμπανάκι στη Σέριφο αναφορικά με τα αποθέματα νερού έχει χτυπήσει για τα καλά. Το νησί υδροδοτείται από ένα φράγμα, από πηγές, καθώς και από γεωτρήσεις.

10.000 κυβικά έχουν απομείνει

Συγκεκριμένα, η μέγιστη χωρητικότητα νερού στο φράγμα ανέρχεται σε 720.000 κυβικά μέτρα, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόλις 10.000.

Ένας αμπελουργός δήλωσε πως η Σέριφος βιώνει κάτι πρωτόγνωρο για τα χρονικά. «Οδεύουμε προς τον χειρότερο τρύγο όλων των εποχών από πλευράς παραγωγής. Θα είναι τρομακτικά χαμηλή η παραγωγή. Σε πολλές περιπτώσεις τα φυτά δε μπορούν να ανταποκριθούν λόγω τρομακτικής έλλειψης υγρασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πλατύς Γιαλός, περιοχή στις βόρειες ακτές της Σερίφου, υδροδοτείται από πηγή, ωστόσο από τις αρχές Ιουνίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.