ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μείγμα ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα έφτασε σε Πελοπόννησο και Αττική 

Η Αίτνα «ξύπνησε» και πάλι το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου

Μείγμα ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα έφτασε σε Πελοπόννησο και Αττική 

Στην Αττική και την Πελοπόννησο έφτασε χθες (24/7) ένα μείγμα ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αερίων που εκτοξεύθηκαν από το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. 

Η Αίτνα «ξύπνησε» και πάλι το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου και η δραστηριότητά του ηφαιστείου κορυφώθηκε χθες 23 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Χθες το απόγευμα μείγμα ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αερίων έφτασε πάνω από την Αττική και το βόρειο τμήμα της Πελοποννήσου, σε ύψος έως οκτώ χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το Ινστιτούτο σημειώνει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ότι παρακολουθεί το φαινόμενο, καθώς τα χαμηλά νέφη τέφρας και αερίων επηρεάζουν το σήμα του συστήματος PollyXT lidar του Αστεροσκοπείου που λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2008 στο Παρατηρητήριο ΠΑΓΓΑΙΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για τη μεταφορά ηφαιστειακής τέφρας και θειικών αιωρημάτων και μέσα από την επεξεργασία των δεδομένων έχει τη δυνατότητα να παρέχει προγνώσεις για τα φαινόμενα αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.