ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Μωβ μέδουσες: Σε ποιες περιοχές έχουν εντοπιστεί – Προσοχή στο τσίμπημα

Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής

Μωβ μέδουσες: Σε ποιες περιοχές έχουν εντοπιστεί – Προσοχή στο τσίμπημα

Οι μωβ μέδουσες έχουν εξαπλωθεί στις θάλασσες όλης της Ελλάδας. Η εμφάνισή τους ξεκίνησε αρχικά από το Ιόνιο, ωστόσο πλέον έχουν εντοπιστεί στις παραλίες του Αιγαίου αλλά και σε πολλές παραλίες της Αττικής.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το τσίμπημα της μωβ μέδουσας δεν αντιμετωπίζεται με αμμωνία αλλά θέλει διαφορετική προσέγγιση.

Προσοχή στο τσίμπημα

Το πρώτο πράγμα που αισθάνεται κάποιος είναι τσούξιμο και πόνος από το τσίμπημα της μωβ μέδουσας. Το σημείο αυτό πρέπει να πλυθεί με άφθονο θαλασσινό νερό.

«Στη συνέχεια θα πρέπει να βγει έξω από τη θάλασσα και να αφαιρέσει όχι με γυμνό χέρι αλλά είτε με κάποια πλαστική τηλεκάρτα πιστωτική κάρτα ή ακόμη καλύτερα και με γάντι πλαστικό αν υπάρχουν κάποια υπολείμματα από τα πλοκάμια» ανέφερε η δερματολόγος Πέννυ Δαλαμπούρα στην τηλεόραση του Mega.

Δείτε στο χάρτη σε ποιες περιοχές έχουν καταγραφεί:

Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής

Πολλοί είναι αυτοί που υπό το φόβο του τσιμπήματος αποφεύγουν να κολυμπήσουν σε νερά τα οποία έχουν πλησιάσει οι μέδουσες.

Τα θαλάσσια ρεύματα έφεραν τις μέδουσες και στο Αιγαίο, στο Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική, στον Παγασητικό και τις Σποράδες, νότια της Εύβοιας και στις Κυκλάδες αλλά και στον Αργοσαρωνικό.

«Έχει μία αμυδρή κίνηση δεν μπορεί δυναμικά μεταφερθεί από ένα μέρος σε κάποιο άλλο σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένουμε τα ρεύματα και το θεό άνεμο» υπογράμμισε ο ωκεανολόγος Χαρίτων Χιντήρογλου.

Στην Αττική ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους αραιοί πληθυσμοί μωβ μέδουσας σε Μέγαρα, Ελευσίνα, Άγιο Κοσμά, Γλυφάδα, Ανάβυσσο, Βάρη, Βουλιαγμένη και Σαρωνίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί συλλέγουν στοιχεία προκείμενου να ερευνήσουν τους λόγους της πληθυσμιακής έξαρσης του φαινομένου. Κυριότερες αιτίες η κλιματική αλλαγή και η υπεραλίευση μεγάλων ψαριών καθώς εκτός από τις χελώνες θηρευτές των μεδουσών είναι ο ξιφίας, ο τόνος και το φεγγαρόψαρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.