Στις ΗΠΑ ξεκίνησε μια αναζήτηση να βρεθούν τα μωβ μήλα που έκαναν την εμφάνισή τους στο Instagram και προκάλεσαν «παροξυσμό».

">

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή: πριν μερικούς μήνες ο λογαριασμός στο Instagram Unnaturalist AI έκανε μια ανάρτηση, όπου έδειχνε μια στοίβα από μωβ μήλα και έγραφε στη λεζάντα: «Τα μωβ μήλα προέρχεται από το Σασκάτσουαν του Καναδά και ευδοκιμούν στο ψυχρό κλίμα της περιοχής. Η γεύση του θυμίζει κανέλα και μπανάνα, ενώ μερικές φορές αναφέρονται ως ‘καναδικά σταφύλια’».

Μάλιστα, στη συνέχεια έδειχνε και κάποια γλυκά που μπορεί κάποιος να φτιάξει με τη συγκεκριμένη ποικιλία, όπως τη μωβ μηλόπιτα.

Ενώ θα έπρεπε οι περισσότεροι να ψιλιαστούν από το «A.I.» που υπήρχε στο όνομα του προφίλ, η εικόνα με τα μωβ μήλα προκάλεσε ενθουσιασμό, «Θέλω να δοκιμάσω», «φαίνονται τέλεια», «μοιάζουν πεντανόστιμα» ήταν μερικά από τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Ενώ σύντομα η ανάρτηση βρήκε τον δρόμο της προς το Facebook και το X. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση του μωβ μήλου στο Σασκάτσουαν του Καναδά.

Spoiler alert: δεν υπάρχουν μωβ μήλα – τουλάχιστον ακόμα. «Έχουμε πολλά μήλα εδώ στο Σασκάτσουαν δήλωσε η Ρέιτσελ Χοφμάιστερ, κηπουρός στην περιοχή και συμπλήρωσε: «Αλλά κανένα δεν είναι μωβ. Όλα έχουν κόκκινη φλούδα και λευκή σάρκα». Όλα απλά ήταν μια ωραία εικόνα που έφτιαξε το Α.Ι.

Μάλιστα η είδηση έγινε θέμα στα μεγαλύτερα μίντια των ΗΠΑ και του Καναδά, με ρεπόρτερ να πηγαίνουν στο Σασκάτσουαν και να μιλούν με κατοίκους και αγρότες.