ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Νέα Ζηλανδία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος «καρχαρία φάντασμα» – Τρέφεται με οστρακόδερμα

Είναι ικανό να πιάνει τη λεία του στα βαθιά ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού

Νέα Ζηλανδία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος «καρχαρία φάντασμα» – Τρέφεται με οστρακόδερμα

Ερευνητές στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στην ταυτοποίηση ενός νέου είδους «καρχαρία φαντάσματος», το οποίο είναι ικανό να πιάνει τη λεία του στα βαθιά ύδατα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ψάρια αυτού του είδους χίμαιρας, όπως είναι αλλιώς γνωστός ο «καρχαρίας φάντασμα», του νοτιοδυτικού Ειρηνικού Ωκεανού, με στενή μύτη βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή Τσάταμ του Ειρηνικού, η οποία εκτείνεται σε μήκος άνω των 1.000 χιλιομέτρων ανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε η ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Υδάτων και Ατμοσφαιρικής Έρευνας (Niwa) του Ουέλινγκτον.

Οι «καρχαρίες φαντάσματα» συγγενεύουν με τους καρχαρίες και τα σαλάχια και ο σκελετός τους είναι χόνδρινος.

Τρέφονται με οστρακόδερμα που βρίσκουν σε βάθη που μπορούν να φτάσουν γύρω στα 2.600 μέτρα.

«Οι “καρχαρίες φαντάσματα”, όπως αυτός, περιορίζονται κυρίως στα βάθη του ωκεανού», σημείωσε η Μπριτ Φινούτσι, η οποία έδωσε στο νέο είδος το όνομα «Χαριότα άβια» σε έναν φόρο τιμής στη γιαγιά της.

«Το ενδιαίτημά τους καθιστά δύσκολη τη μελέτη και παρατήρησή τους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πολλά για τον κύκλο ζωής τους ή για το πού κατατάσσονται όσον αφορά τα απειλούμενα είδη, αλλά αυτό συνιστά τις ανακαλύψεις όπως αυτή ακόμη πιο συναρπαστικές», δήλωσε.

Αυτός ο «καρχαρίας φάντασμα» θεωρείτο μέχρι πρότινος ότι ανήκε σε ένα και μοναδικό είδος παγκοσμίως, προτού οι ερευνητές ανακαλύψουν γενετικές και μορφολογικές διαφορές σε σχέση με συγγενικά του είδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.