
Στις 11:08 το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδας, 15:38 τοπική ώρα), σημειώθηκε νέος σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Μιανμάρ.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μάνταλεϊ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Southeast Asia earthquake: 5.1-magnitude aftershock hits Myanmar as more than 1,600 people killedhttps://t.co/7ZBuFgj2bi
— ITV News (@itvnews) March 30, 2025
Κάτοικος της Αμαραπούρα, κωμόπολης δίπλα στη Ματάρα, είπε στο BBC Burmese ότι αυτός ο μετασεισμός ήταν ο ισχυρότερος μετά τον φονικό σεισμό της 28ης Μαρτίου.
Άλλος ένας σεισμός, της τάξης των 4,2 Ρίχτερ, καταγράφηκε περίπου τα μεσάνυχτα στην ίδια περιοχή.
Πόσοι είναι οι νεκροί μέχρι τώρα σε Μιανμάρ και Μπανγκόκ – Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί
Τουλάχιστον 1.644 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μέχρι τώρα στη Μιανμάρ, ενώ ο αριθμός των θυμάτων στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης έχει ανέλθει σε 17, όπως ανέφεραν σήμερα οι αρχές της ταϊλανδικής πρωτεύουσας.
Η μητροπολιτική αρχή της Μπανγκόκ ανακοίνωσε πως 32 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 83 παραμένουν αγνοούμενοι, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα που προκάλεσε η κατάρρευση 33ώροφου ουρανοξύστη υπό ανέγερση σε συνοικία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.
Με πενιχρά μέσα, διασώστες και κάτοικοι στη Μιανμάρ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.
While everyone is showing how big hotels and roof top swimming pools in Bangkok during earthquake, we often forget more than 1500 have died in Myanmar and people are still bringing out survivors digging the debris in their bare hands! pic.twitter.com/GRlg0R20YO
— Ashok Swain (@ashoswai) March 29, 2025
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.