
Ο Δρ. Σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Live Νews», στο ενδεχόμενο ενός σεισμού που θα μπορούσε να είναι πιο ισχυρός από τα 5,2 Ρίχτερ, ο οποίος εκδηλώθηκε την Τετάρτη το βράδυ (5/2).
«Δεν έπαψα μέχρι σήμερα να κάνω εκτιμήσεις με προσήλωση στην επιστημονική κοινότητα. Από τις 24 Ιανουαρίου μέχρι χθες που σημειώθηκε το 5,2 Ρίχτερ, επαληθεύτηκε αυτό που λέω από την αρχή ότι βρισκόμαστε στην εξέλιξη μία προσεισμικής ακολουθίας. Το εξής δίλημμα που προκύπτει και πρέπει να εξετάσουμε είναι, αν ο κύριος σεισμός ήταν το 5,2 Ρίχτερ και το δεύτερο αν δεν ήταν ο κύριος σεισμός. Η προσεισμική ακολουθία συνεχίζεται και επεξεργαζόμαστε διαρκώς τα δεδόμενα. Δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε σίγουρο συμπέρασμα. Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολη.», δήλωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Με πολύ μεγάλη επιφυλακή νομίζω συνεχίζεται η προσεισμική ακολουθία, χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία που θα μας τα δώσει η ίδια η φύση. Αύριο κλείνοντας κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα, θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα.», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
«Μπορεί αυτή η προσεισμική ακολουθία να κρατήσει και ένα μήνα, δίνοντας και πιο ισχυρές δονήσεις, μέχρι να κλιμακωθεί.», κατέληξε ο Δρ. Σεισμολογίας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.